Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Miért nem oldja meg a problémád egy új kapcsolat? | VagyokNeked Blog

Miért nem oldja meg a problémád egy új kapcsolat?

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2020-09-11 16:05:29, Rovat: Társkeresés Címkék: önismeret, párkapcsolat, párkapcsolati problémák, párkeresés, randizás, vagyokneked

Sokszor eshetnek az egyedülállók abba a hitbe, hogy az életük csak akkor lesz teljes, és a problémák csak akkor múlhatnak el, ha végre megérkezik a várva várt szerelem. Egyedül ettől az egy szemponttól várni a kiteljesedést azonban könnyen tévútra vezethet, és míg görcsösen az igazi felhajtása lesz a cél, közben elfelejtődik a problémák valódi okaiknak felkutatását. Cikkünkben összefoglaltuk, miért nem érdemes egy tökéletes kapcsolat elindulásától remélni az életben jelentkező problémák megoldását.

Miért nem oldja meg a problémád egy új kapcsolat?

1. Mert nem ez az indok

Általában két eset áll fent, ha a kapcsolattól várjuk a megoldást: vagy az élet többi területe is bizonytalan, vagy egyébként rendben vannak a családi, baráti kapcsolataink és még a karrier és szépen ível, de valami hiányzik. Egyik esetben sem a párkapcsolat hiánya az elakadás oka, hanem olyan berögzült hiedelmek, társadalmi nyomások, amiket önmagunknak kell első körben feloldani.

2. Mert eddig sem oldotta meg a problémát

Függetlenül attól, hány kapcsolaton és csalódáson vagyunk túl, ha felfedezünk bizonyos ismétlődéseket a kapcsolatok eddigi alakulásában, mindenképpen érdemes felkutatni az okokat, ami megfelelő érettséget és önismeretet igényel. Ha sikertelen kapcsolatokon vagyunk túl és nem találtunk rá a boldogságra, akkor egy következő kapcsolat sem fogja feloldani ezt a belső feszültséget.

3. Mert egy másik ember nem szerethet önmagunk helyett is

A fentebbiekhez visszacsatolva, ha a korábbi kapcsolatokon túl is tettük magunkat bizonyos szinten, nem jelenti azt, hogy a következő kapcsolat mindent be fog pótolni, és megoldja az esetleg visszamaradt érzéseket, berögződéseket. Lassan közhely lesz, de ha önmagunkat nem tudjuk szeretni és elfogadni a másik nem fog helyettünk is szeretni minket.

4.  Mert előbb fel kell dolgozni a múltat

Az eddig leírtakat összegezve elsődlegesen arra kell rájönni, hogy mi okozza a hiányérzetet, miért érezzük kevesebbnek magunkat egyedülállóként, vagy miért hisszük azt, hogy ha megérkezik a várva várt kapcsolat és szerelem, akkor egy csapásra minden megoldódik. Az esetek többségében az új kapcsolat is a korábbiak sorsára juthat, ha a múltbeli problémák nem kerülnek előbb megoldásra, akár önerőből, akár szakember segítségével.