Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Mi jellemzi az érzelmileg elérhetetlen embert? | VagyokNeked Blog

Mi jellemzi az érzelmileg elérhetetlen embert?

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-03-26 12:59:20, Rovat: Társkeresés Címkék: érzelmileg elérhetetlen, ismerkedés, párkapcsolat, problémák, randizás

Kezdetben úgy tűnik szépen alakul a kapcsolat. A rózsaszín köddel kevert izgalomtól csak később tűnik fel, hogy valami nem stimmel. Ez a fajta ember mindig csak annyit tesz bele a kapcsolatba, hogy a párja ne forduljon el tőle teljesen. A viselkedése természetesen nem egészséges, de nem lehet teljes mértékben hibáztatni érte, hiszen valószínűleg korábbi traumák miatt marad valaki érzelmileg elérhetetlen egy kapcsolatban. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mik a figyelmeztető jelei, ha érzelmileg elérhetetlen emberrel randizol.

Mi jellemzi az érzelmileg elérhetetlen embert?

Egyedül maradsz a problémáiddal

Az együtt töltött időben persze odafigyel partnerére valamennyire, meghallgatja a problémáit, és talán még próbál támogató tanácsokat is adni. Ugyanakkor az esetek többségében nem tudja átérezni a társa lelki vívódásait, és emiatt szükséghelyzetben nem nagyon lehet rá számítani.

Az ő időbeosztása számít

Ez egyfajta egoizmus, ami mögött igaziból nem ártó szándék van. Ilyenkor valószínűleg nem gondol bele az illető, hogy a másiknak is vannak igényei, programjai, ezért elvárja, hogy minden az ő szempontjai szerint történjen.

Túl sokat kritizál

A párkapcsolatok alakulásakor az a legjobb, amikor rájössz, hogy egy hullámhosszon vagytok. Ha egy érzelmileg elérhetetlen emberrel randizol, elképzelhető, hogy ismerni fogod a szokásait, kedvenc hobbijait, vagy a családját, de önmagáról nagyon keveset fog elárulni neked.

Lazán kezeli a kapcsolatot

Szerencsére ez is eldől az első hónapok után, hogy a pár tagjainak milyen igényei vannak a kapcsolatban, és hasonló mértékben tudnak-e energiát beletenni. Ha előfordul, hogy a partner napokig eltűnik, és nem reagál az üzenetekre, majd felbukkan, és úgy tesz, mintha minden rendben lenne, akkor nagy valószínűséggel nem tud ennél szorosabb kötődést kialakítani.

Folyton lelkiismeret furdalásod van

A legrosszabb az egészben, hogy legtöbbször te érzed magad rosszul az egész szituáció miatt, hogy biztos a te igényeiddel van baj, vagy nem figyelsz rá oda eléggé, esetleg nem tudod teljesíteni az ő elvárásait. Az érzelmileg elérhetetlen ember pont ezt a távolságtartást akarja elérni.

Ha összeakadtál egy ilyen emberrel, persze jobb minél előbb befejezni a kapcsolatot. Ugyanakkor érdemes önvizsgálatot is tartani, hogy vajon miért vonzottál be, vagy vonzol be többször ilyen partnereket? Lehet, hogy saját magad szabotálod az egészséges kapcsolatokat, mert ilyen kötődési mintát hozol a szüleidtől, és azt hiszed nem vagy képes egészséges kapcsolatot kialakítani. Bármi is az oka, gondold át, és sose maradj benne egy olyan kapcsolatban, ahol folyamatosan csak csökken az önértékelésed.