Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Létezik szerelem első látásra? - 5 tény az igazságról | VagyokNeked Blog

Létezik szerelem első látásra? - 5 tény az igazságról

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-02-20 14:55:07, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, kapcsolat, párkapcsolat, szerelem, szerelem első látásra, vonzalom

Meglátni és megszeretni? Van aki már átélte, és van, aki szerint mítosz. De miért is alapoznánk egy kapcsolatot a pillanatnyi tüzes összenézésre, amit a cukormázas romantikus filmekben is annyiszor látni. Így kellett lennie, vagy csak egy felszikrázó érzelmi hullám kerítette hatalmába a romantikára hajlamos lelket? Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne az ismerkedés, kihagyva a csalódás, visszautasítás és bizonytalanság érzését. Sokan számoltak már be róla, hogy velük már megtörtént, de létezik tudományos magyarázat a jelenségre? Egy kutatás most megadja a választ!

Létezik szerelem első látásra? - 5 tény az igazságról

1. Nem az emlékek miatt

Nem egy alany számolt be arról, hogy átélte a szerelem érzését, akár a találkozás első pillanatában is. Ez egy kezdő lökést adhat a vonzalomnak, amiből később kapcsolat lesz. Egy korábbi indoklás szerint a szubjektív emlékek befolyásolják az agyat, és lényegében a szerelem illúzióját keltik. A kutatás megcáfolja ezt, mert nem ezek a szubjektív emlékek felelősek a hirtelen kialakuló érzelmekért. 


2. Szép emberek

A tanulmányból kiderült, hogy egy vonzó idegennel nagyobb az esélye első látásra szerelembe esni. Ez elég egyértelműnek tűnik, és a vizsgálat is alátámasztja, hogy akik magasabb értéket kaptak a vonzósági skálán, azok iránt kilencszer nagyobb eséllyel éreztek fellobbanó szerelmet az alanyok.

3. Férfiak előnyben

A kutatók nem találtak erre pontos magyarázatot, de az urak többször számoltak be a hirtelen fellángoló érzésről, mint a hölgyek. Talán a hölgyek kevésbé hajlamosak első pillantásra szerelembe esni, és válogatósabbak a jövőbeli randipartnerrel. Ellentétben a férfiak több potenciális partnerrel is átélték ugyanazt az érzést. De az, hogy vajon melyikből lesz kapcsolat már más kérdés.

4. Nem mindig kölcsönös

A kutatás rámutatott, hogy az első látásra szerelembe esés tipikusan egyoldalú jelenség. Az érzések fellángolása csak ritkán kölcsönös. Persze ettől még kialakulhat a kapcsolat a két fél között, és ha már az egyik fél intenzíven éli meg a pillanatnyi szerelem élményét, ez könnyen befolyásolhatja a partnerét is ebbe az irányba.

5. Nem igazából szerelem

A szerelem igazi tulajdonságai, mint az intimitás, elköteleződés és szenvedély nem éppen olyan erőteljesek ezekben az első pillanatokban, mint egy megalapozott kapcsolatban. Viszont akik első látásra esnek szerelembe sokkal nyitottabbak lesznek ezen érzések iránt, mint akiknek nem így indult a kapcsolatuk. Összességében elmondhatjuk, hogy a szerelem első látásra érzése inkább egy nagyon erős vonzalom, ami lehetőséget biztosít egy nagyszerű kapcsolathoz.

Forrás: Psychology Today