Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

 Kellek neki? – 4 tanács, hogy ne nézegesd hiába a telefonod kijelzőjét | VagyokNeked Blog

 Kellek neki? – 4 tanács, hogy ne nézegesd hiába a telefonod kijelzőjét

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2017-09-26 12:51:25, Rovat: Társkeresés Címkék: kétségek, megérzések, párkapcsolat, randizás, szerelem

Az ismerkedés elején többnyire nem terítjük ki egyből az összes lapunk. Akarva akaratlanul is taktikázunk, hogy vajon mennyit mutathatok meg magamból, vajon tetszeni fognak-e a másiknak azok a tulajdonságaink, amik egyedivé tesznek minket? A taktikázás ebből a szempontból szinte fölösleges, inkább nyerünk vele, mint vesztünk, ha többet megmutatunk az igazi énünkből. Sokkal ingoványosabb terepnek számít eligazodni a visszajelzéseken, hiszen a randipartnerünk se nyilvánítja ki mindig egyértelműen a szándékait. Ekkor szokott jönni a taktikázás már-már szappanoperát idéző szintje, és a mentségek keresése a másik számára, hogy vajon miért nem keresett, vagy válaszolt az üzeneteinkre. Cikkünkben adunk pár tippet, hogy elkerüljük a fölösleges aggódást és tisztább képet kapjunk potenciális partnerünk szándékairól.

 Kellek neki? – 4 tanács, hogy ne nézegesd hiába a telefonod kijelzőjét

1. Érezd jól magad

Persze könnyűnek és idillikusnak tűnik, hogy ha jól érezzük magunkat a bőrünkben az bevonzza a szerelmet. Az „érezd jól magad” nem azt jelenti, hogy erőltetetten kell vigyorogni és csak úgy tenni, mintha rendben lennénk. Ha önmagunkkal békében vagyunk, és nem félünk megmutatni kik is vagyunk, könnyebben észre fogjuk venni, hogy a másiknak ez mennyire jön be. A gesztusok és a mimika sokat elárul egy személyes találkozó során. Érdemes figyelni a tekintet és az arcmimikát: ha a másik érdemben reagál a mondandónkra, a tekintete érdeklődő, és a testtartása is felénk fordul már bőven tekinthető jó kiinduló pontnak.

2. Ne bűvöld a telefont

A filmekben rengetegszer bemutatták már kissé inkább eltúlzottan, hogyan képesek kifejezetten a nők bolondot csinálni magukból, mert a kiszemelt férfi nem reagál online ismerkedés során, vagy nem jelentkezik a randi után egyből. Az izgalmat leküzdve, próbáljuk meg a normális kerékvágásunk szerint eltölteni az időt, és ne az legyen a nap célja, hogy a szerelmes üzenetet várjuk. Hiába vagyunk 0-24 órában online a telefonunknak köszönhetően, az emberek ettől függetlenül ugyanúgy dolgoznak, és élik az életük. Persze izgalmas és pozitív löketet ad a kapcsolatnak, ha már egyből a randi után jön egy üzenet, de akkor sincs tragédia, ha csak egy nappal később kapjuk meg. Ha felkeltettük az illető érdeklődését úgyis veszi a lapot, és üzenni fog, vagy reagál az üzenetekre bizonyos időközönként, és az új találkozó ötlete is fel fog merülni.

3. Űzd el a szellemeket

Természetesen két üzenet között is van egy egészséges időintervallum, és eljön az a pont, amikor nem lehet abban bízni, hogy egy kapcsolat jó fele fog haladni. A ghosting kifejezés igen elterjedt manapság és tökéletesen leírja ezt a megfoghatatlan érzést, amikor a másik látszólag minden ok nélkül eltűnik. Megtévesztő és káros módja ez egy kapcsolat megszüntetésének, akár nő, akár férfi teszi, megalázó a másik számára. Az elkeseredést próbáljuk meg hamar letudni, és ne próbáljuk meg kielemezni mit tettünk rosszul, miért történt az egész. Mi nem tettünk semmit rosszul, mert lesz valaki, aki nem bújuk vissza a csodalámpájába, hanem elvisz minket a varázsszőnyegén.

4. Légy őszinte

A bizonytalanság érzéséből lehet a legjobban kiindulni, hogy eldöntsük bejöttünk-e a másiknak. Ha a randi csak oké volt és nagyjából jól éreztük magunkat, de hiába adtuk önmagunk, a másik inkább csak feszengett mellettünk, esetleg megakadt a társalgás, vagy teljesen más beállítottságú az illető, és látszólag nem értékelte a megjelenésünk és a mondandónk, egyértelmű, hogy nem lesz folytatás. Akármennyire is megnyerő az kiszemelt nő vagy férfi külseje, emiatt pláne ne próbáljuk meg elhitetni magunkkal, hogy de jó lesz ez. Jobb őszintének lenni önmagunkkal, és nem szabad görcsösen ragaszkodni félmegoldásokba. Ellenben, ha a randi jó hangulatban telt, szinte elrepült az a pár óra, gördülékeny volt a beszélgetés, sok közös téma került fel, esetleg mókás történetek jöttek szóba, működött a kémia, és megvolt a sűrű szemkontaktus is, ezeket így együtt már vehetjük egy jó kiindulópontnak, hogy a másiknak is bejöttünk. A klasszikus elvek szerint a férfié a következő lépés, de nőként is vehetjük a bátorságot a kezdeményezéshez, csak aztán hagyjunk teret a férfinak is a további lépésekhez.