Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Így keresd a lelkitársad | VagyokNeked Blog

Így keresd a lelkitársad

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-01-22 13:38:46, Rovat: Társkeresés Címkék: lelkitárs, önismeret, párkapcsolat, randizás

A hollywoodi filmek, a romantikus regények és a rengeteg női magazin mind a tökéletes lelkitárs ígéretét sulykolják. Mindezt eddig lehet rossz megközelítésből próbálták az egyedülállók bevonzani az életükbe. A hamis tökéletes lelkitárs keresése helyett adunk pár tippet, hogy mire érdemes figyelni, ha az érzéseinknek és értékeinknek megfelelő lelkitársat szeretnénk.

Így keresd a lelkitársad

1. Ne akarj tökéletest

Maga a tökéletes kifejezéssel kezdődnek a gondok, mivel nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék. A problémák feldolgozása sokkal nehezebb lesz, ha a tökéletes partnerre vágysz, mert hajlamos leszel azt hinni, hogy a problémák majd maguktól megoldódnak.

2. Ne a másik feled keresd

Lassan egyre többen érzik magukénak azt a hitvallást, hogy nem a másik felünket kell keresni, hanem egy egész embert. Csak akkor leszel teljes értékű a párkapcsolatban, ha teljesen tisztában vagy önmagaddal.

3. Írj listát

Az ésszerűség keretein belül maradva érdemes összeírni, hogy mi az, amit valóban keresünk a leendő partnerben. Ebből nem csak az fog kiderülni, hogy mik a valódi igények, de önismeret szempontjából is érdekes tanulságokat fog eredményezni.

4. Figyeld meg mások kapcsolatát

Nézz körbe, hogy a környezetben levő párkapcsolatok hogyan működnek, milyen valós és őszinte párkapcsolati célokat teljesítenek. Gyűjtsd össze, hogy melyek azok a pozitív tulajdonságok, amire vágysz, és melyek a negatív tulajdonságok, amiket a leendő kapcsolatokban szeretnél elkerülni.

5. Helyezd előtérbe magad

Ha egy valóban elkötelezett és egészséges párkapcsolatban szeretnél lenni, az azzal kezdődik, hogy magadra is koncentrálsz. Ha a párkapcsolat csak az üresség hiánypótlása lesz, akkor nem fogja megoldani a belső bizonytalanságot vagy önértékelési problémát.