Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Hogyan utasíts vissza valakit | VagyokNeked Blog

Hogyan utasíts vissza valakit

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-05-23 16:48:34, Rovat: Társkeresés Címkék: csalódás, online ismerkedés, online társkeresés, párkapcsolat, szakítás, szerelem, visszautasítás

Sok szívfájdalom elkerülhető lenne, ha a visszautasítást megfelelően kezelné mindkét fél. Ez egyrészt azt jelenti, hogy aki véget akar vetni az ismerkedésnek vagy a kapcsolatnak, ne a sokszor elkoptatott sablonmondatok mögé próbálja rejteni az igazi érzéseit. Másrészt az őszinteséget csak akkor kapja meg a szenvedő fél, ha a fájdalom ellenére képes ezt befogadni, és nem akarja az önámítás frázisaival beérni. Cikkünkben összeszedjük, hogy miket érdemes átbeszélni egy visszautasításkor.

Hogyan utasíts vissza valakit

Különbségek

Két ember ismerkedésekor előbb-utóbb kiderülnek a különbségek is, de a lényeg, hogy tudják-e egymást ezekkel együtt is szeretni vagy sem. Nem érdemes egy visszautasításkor csak arra hivatkozni, hogy pl. zavarja a másikban a rendmánia, vagy a másfajta zenei ízlés. A kérdés ilyenkor mindig az, hogy ha eltűnne ez a hiba, akkor minden a helyére kerülne, és beköszöntene a boldogság? Ha a válasz nem, akkor nem érdemes a másikat megbántani személyeskedéssel.

Sablon szöveg

Az előző ponthoz szorosan kötődik a következő gondolatsor. Az érzelmek vállalása nehéz dolog, tudva, hogy ez komoly lelki károkat okoz majd a másiknak. A zavaró különbségek felemlegetése, vagy az üres frázisok (mint például a „túl jó vagy hozzám”) helyett az őszinteség még mindig a legcélravezetőbb.  Ha közöljük, hogy nem kölcsönös az érzés, mindig figyeljünk arra, hogy a partner önbecsülését sose sértsük meg.

Megcsalás

Sokan nem merik bevallani, mikor szakítanak, hogy megtetszett nekik valaki más, vagy esetleg már képben van a következő partner. Félnek attól, hogy dráma lesz, és inkább megint csak a szokásos frázisok mögé bújnak. Az, hogy megtetszett valaki más, nem jelenti azt, hogy meg is csalta a partnert, csupán egy következő jele volt annak, hogy a jelenlegi kapcsolat menthetetlen. Nehéz beismerni, ha megtetszett valaki más, de mégis így fair a jelenlegi partnerrel, ha első kézből tudja meg, nem pedig véletlenül.

Büszkeség

Egy visszautasítás mindig megrázó, és az önértékelést jelentősen megviseli. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy megőrizze a méltóságát a megbántott fél. A visszautasítás csak azt jelenti, hogy egy lehetőség nem jött össze. Mindig arra kell gondolni, hogy van tovább, és inkább vonjuk le a tanulságot egy ilyen negatív élményből, mint hogy egy életre magunkban őrizgessük a sebeket.