Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Hogyan küzdj meg idén karácsonykor a magánnyal | VagyokNeked Blog

Hogyan küzdj meg idén karácsonykor a magánnyal

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2020-12-18 06:00:00, Rovat: Társkeresés Címkék: karácsony, magány, online ismerkedés, online társkeresés, párkapcsolat, párkeresés, ünnepek

Közeleg az ünnepi időszak, ami talán sosem volt még ennyi kétséggel és frusztrációval teli, mint idén. Az egyedülállóknak egyébként is mindig van egy depresszív mellékzöngéje a szeretet ünnepének, amit az új évbe vetett hit és a szilveszteri kavalkád szokott feloldani. Most mindkét évvégi ünnepet más szempontból kell feldolgozni mindenkinek, de egy társkeresőnek a következő időszak különösen sok teherrel és megküzdéssel járhat. Az alábbiakban adunk pár tippet és tanácsot, hogyan lehet könnyebben átvészelni ezt a rendhagyó karácsonyt és az azt követő szilvesztert.

Hogyan küzdj meg idén karácsonykor a magánnyal

Tudd, hogy nem vagy egyedül

Első és legfontosabb dolog, hogy ha nem sikerült a közvetlen családtagjaiddal, se esetleg hasonló módon otthon rekedt barátokkal együtt tölteni a karácsonyt, akkor is fontos észben tartanod, hogy nem vagy egyedül az érzéssel és a helyzettel. Most végre van idő felhívni, vagy írni azoknak a barátoknak, akikkel már régen nem beszéltél. Használd ki az internet pozitív oldalát és próbálj meg online kapcsolatot teremteni.

Rendben van, ha nem vagy rendben

Ez az év mindenkit kimerített lelkileg és valószínűleg fizikailag is. Teljesen jogos, ha nem érzed magad jól a bőrödben, ha nyomasztó hangulatod van. Próbálj meg befelé figyelni, elfogadni az aktuális helyzetet, és hagyj időt magadnak a regenerálódásra. Foglald el magad akár tervezgetéssel. Az év vége és a következő év közelsége mindig jó löketet ad ehhez.

Láss át a közösségi média tökéletességén

Biztos belefutsz majd pár tökéletes karácsony, tökéletes karácsonyfával típusú képbe a közösségi médiában. Ne felejtsd el, hogy ez mindig csak egy kis szelete a valóságnak, és ha neked éppen nem így néz ki az otthonod, nem jelenti azt, hogy kevésbé vagy értékes. Éld meg a saját valóságod, és a saját értékeid, úgy, ahogy neked éppen jól esik.

Csinálj olyan dolgokat, amiben örömöd leled

Bár ebben az évben nyilván kicsit túlságosan is feléltük az otthonon belüli feltöltődési lehetőségeink, mindig lehet szert tenni új érdeklődési körökre. Keress magadnak témákat, amik érdekelnek, de valahogy sose szántál rá időt. Nem kell feltétlenül aktív tevékenységet végezned, de bármilyen téma is érdekelt egyszer, most ideje újra felfedezni a régmúlt álmokat!

Nézd más szemszögből az ünnepet

A karácsony amellett, hogy a szeretteinkkel együtt töltött időről szól, alapvetően sok stresszel is jár, ajándékokon gondolkodással, utazással és mértéktelen evéssel, ivással telik. Megvannak ennek a pozitív vetületei, de biztos volt olyan része az ünnepnek, ami miatt frusztrált voltál korábban. Próbáld meg most ezt a kis pozitívumot meglátni a jelen helyzetben. Idén nem kell ezzel az ünnepi frusztrációval megküzdened.

+ 1 Beszélgess, ismerkedj, ha készen állsz

Fentebb már említettük, hogy az internetnek köszönhetően az online térben is lehetőségünk van ápolni a meglévő kötődéseinket. Ha úgy érzed, hogy szívesen alakítanál ki új kapcsolatokat és beszélgetnél hozzád hasonló egyedülállókkal, akkor jelenleg online a legbiztonságosabb ismerkedni. Ilyenkor valószínűleg még többen keresik így a társukat. Élj te is az online társkeresés lehetőségével!