Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Ha ezeket tapasztalod, nincs értelme folytatni a kapcsolatot | VagyokNeked Blog

Ha ezeket tapasztalod, nincs értelme folytatni a kapcsolatot

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-10-22 15:01:12, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, párkapcsolat, párkapcsolati problémák, randizás, szakítás, személyiség, szeretet, szorongás

A korábbiakban már megírtuk, hogy egy kapcsolat első pár hete után milyen jelek alapján alakulhat ki hosszú távú érzelmi kötődés. Sajnos néha hiába vannak egyértelmű jelei az ellenkezőjének, sokan a tagadásba menekülnek, és kitartanak egy sehova sem tartó kapcsolat mellett. Ha nem szeretnéd egy ilyen partner mellett vesztegetni az időd, az alábbi 10 dologra érdemes figyelned.

Ha ezeket tapasztalod, nincs értelme folytatni a kapcsolatot

1. Általánosít veled kapcsolatban

Néha úgy érzed, amit neked mond, az bárki másra is igaz lehetne? Ha valakit igazán érdekelsz, akkor a téged egyedivé tevő tulajdonságokra felfigyel, és megjegyzi őket.

2. Többet beszél magáról

Az első pontból adódóan az illető eleve nem szán elég időt arra, hogy jobban megismerjen téged. Az ilyen típusú ember nagyon szeret magáról beszélni, főleg a vérbeli nárcisztikusok, de a te gondolataid, érzéseid, ritkán kerülnek előtérbe.

3. Nem visz magával sehova

Minél jobban kedvelsz valakit, annál több időt szeretnél a társaságában tölteni. Egy kapcsolat elején nem kell persze sülve-főve együtt lenni, de a későbbiekben csak akkor alakulhat ki valódi kötődés, ha terveztek egymással. Ha a másiknak mindig csak B opció vagy, akkor nem valószínű, hogy hosszabb távon tervez veled.

4. Csak akkor hív, ha éppen szüksége van rád

Ez gyakorlatilag erősíti és meg is magyarázza az előző pontot, hiszen ha csak akkor vagy fontos a másiknak, amikor éppen problémája van, vagy éppen szüksége van rád valamiért, akkor nem lehet rá igaziból számítani.

5. Nem következetes veled

Beígérte, hogy találkoztok hamarosan, de elmaradt az egyeztetést? Megígéri, hogy ezentúl másképp áll hozzá a kéréseidhez, de a következő alkalommal nem történik semmi változás? Jobb, ha belátod, hogy nem is fog változtatni ezen, mert nem vagy annyira fontos neki.

6. Kerüli az intimitást

Nyilvános helyeken alapból is kamaszos illetlenség folyton egymás nyakában lógni, de ha azt veszed észre, hogy a másik nem szívesen fogja meg a kezed, ha együtt sétáltok, és kerüli veled a szemkontaktust is, akkor inkább ne erőltesd tovább a dolgot.

7. Nem szívesen mutat be a családnak/barátoknak

És ennek a fordítottja is jellemző, hiszen ha nem kötődik hozzád túlzottan, akkor nem szívesen visz a saját köreibe, és nem igazán vágyik a te családodra és baráti társaságodra sem.

8. Nem tervez veled

Elég egyértelmű jel, de sokan még is reménykednek, hogy ez talán megváltozik, hátha elmélyül a kapcsolat, és az eddig elutasító állapotból hirtelen életre szóló kötődés alakul ki. Ezt a témát persze nem pár hét után kell feszegetni, de már egy-egy félmondatból is kihallatszik, ha valakinek nem szerepelsz semmilyen szinten a terveiben.

9. Elfelejti a számodra fontos dolgokat

Lehet ez egy születésnap, vagy egy családon belüli esemény, akár egy koncert, amit már említettél, ám őt kevéssé fogja érdekelni. Ez is egy jól megfigyelhető jel, ha a partnered figyelmen kívül hagyja a számodra fontos dolgokat.

10. Szorongsz az érzései miatt

Talán ezt nevezik a belső kis hangnak, ami miatt szorongsz és folyton agyalsz, és pörgeted magadban a kérdéseket: vajon merre halad ez a kapcsolat, ő is ugyanazt érzi, mint én? Sok embernek nehéz kifejezni az érzéseit, nehezen nyílik meg, nincs azonos érzelmi intelligencián, mint a társa. Ha az érzéseitek nincsenek azonos hullámhosszon, és bizonytalan vagy a másik érzéseiben az nem véletlen.

Figyelj a megérzéseidre, és ha úgy érzed a fentebb felsoroltak közül jó pár igaz lehet rátok, akkor ideje átgondolni a kapcsolatot, és tisztán-őszintén megbeszélni, hogy van-e értelme a folytatásnak.