Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Ez a 4 személyiségjegy vonz egy nárcisztikus partnert | VagyokNeked Blog

Ez a 4 személyiségjegy vonz egy nárcisztikus partnert

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-03-13 15:41:57, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, nárcizmus, párkapcsolat, párkeresés, személyiség, személyiség fejlesztés, személyiségtípus, szerelem

Egy nárcisztikus ember elsőre vonzónak tűnhet a magabiztos és lehengerlő személyiségével. Ugyanakkor hamar jelentkezni fognak az intő jelek, apróbb zökkenők, melyek eleinte könnyen kimagyarázhatóak. Később azonban már téged fog okolni a hangulatingadozásai és indulatos viselkedése miatt. Ne hagyd, hogy visszaéljenek a kedvességeddel. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezőket veszélyeztet legjobban egy nárcisztikus partner.

Ez a 4 személyiségjegy vonz egy nárcisztikus partnert

1. Segítőkészség

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy megpróbálunk segíteni a hozzánk közel állókon, vagy akár ismeretleneken is, ha úgy adódik. Ugyanakkor a túlzott segítőkészségünket könnyen felhasználhatja önző érdekeihez a nárcisztikus partner. Minél közelebb kerül hozzá a párja, annál több időt és energiát vesze el tőle, gyakorlatilag kisajátítja, hogy önmaga legyen a fontossági sorrend elején. 

2. Együttérzés

Ez az egyik legvonzóbb tulajdonság egy tipikus energia vámpír számára. A nárcisztikus típusnak mindig van magyarázata arra, hogy mi miért történik velük az életben, és persze sosem ők a hibásak. Persze ilyenkor a másik empátiát használják ki, hogy igazolják önmagukat, ami egy idő után fárasztóvá és egészségtelenné teszi a kapcsolatot.

3. Konfliktuskerülés

A konfliktuskerülés és a békére törekvés lehet jó tulajdonság is, de vannak harcok, amik elől nem lehet kitérni, és muszáj belemenni egy vitába, ha nem érezzük fairnek a helyzetet. Sajnos, aki túlzottan konfliktuskerülő, az átvállalja a másik bűntudatát, és attól fél a legjobban, hogy elhagyják. A nárcisztikus ember ezt nagyon jól kihasználja, és mindig a partnere lesz a hibás, ha valami nem a tervei szerint alakul.

4. Önbizalomhiány

Az önbizalomhiány az élet minden területén gátolhatja a boldogulást, nem csak a párkapcsolatokban. A konfliktuskerüléshez hasonlóan az önbizalom hiányos ember is átadja a kontrollt az elnyomó nárcisztikus partnernek. Akiből hiányzik az egészséges önkép, az hajlamos benne maradni egy ilyen alárendelt kapcsolatban, és azt hiszi nem fog találni másik partnert, mert úgyse kell másnak. A nárcisztikus ember pont erre a félelemre erősít rá, és ki is használja az önbizalom hiányos partner ellen.

Aki bármelyik pozitív vagy éppen negatív tulajdonsággal rendelkezik, érdemes egyrészt dolgoznia a személyiségén, hogy ne forduljon kihasználásba egyik kapcsolata sem, illetve egyébként is jobb elkerülni a nárcisztikus típust, hiszen még az egészséges önbizalommal rendelkezőkre is káros hatással van.