Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Ez a 10 párkapcsolat ér hamar véget | VagyokNeked Blog

Ez a 10 párkapcsolat ér hamar véget

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2020-02-04 14:31:28, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, kötődés, párkapcsolat, párkapcsolati_problémák, szerelem

Akár párt keres valaki, akár már kialakulóban van a kapcsolata, a januári-februári időszak az új évhez fűzött reményekről, változásokról és a fogadalmakról szól. Ám hiába a „mostantól minden más lesz” típusú meggyőződések, ha az érzelmek felülkerekednek az ösztönökön, és sokan hajlamosak olyan kapcsolatban maradni, amiből eleve nincs esély hosszú távú boldogságra. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 olyan párkapcsolatot, amihez nem érdemes nagy reményeket fűzni.

Ez a 10 párkapcsolat ér hamar véget

1. Nincs közös nevező pénzügyekben

A kapcsolat kezdetén talán nem kap akkora hangsúlyt, hogy a pár tagjai milyen anyagi háttérrel rendelkeznek, ám ha egy spórolós és egy költekező kerül össze, ott garantáltan lesz konfliktus. Lehet közös nevezőre jutni, de ehhez tudni kell alkalmazkodni. Ha a pénzügyekben nem találjátok az összehangot, az később súlyos problémákat fog okozni.

2. Saját elképzelésükbe szeretnek bele

Egy archoz könnyű bizonyos tulajdonságokat és érzéseket kapcsolni, amelyeket az eddigi tapasztalataink és mintáink építettek föl bennünk. De reális-e ezeket kivetíteni egy vadidegen emberre, akivel még csak az ismerkedés elején vagyunk? Életszerűtlen, és hosszú távon még több csalódáshoz vezet. Szánj időt a másik megismerésére, és abba szeress bele, ne pedig az elképzelt ideálokba.

3. Kompenzáció hajszolók

Sajnos ez a típus többi kapcsolatában is hasonlóan működik. Ő az a barát, aki csak akkor segít, ha már te is segítettél neki. Csak akkor hajlandó adni, ha már látta, hogy a másik is beletett az ő mértékének megfelelő mennyiséget (ami lehet akár egy drága ajándék is.) Ők valójában nem tudnak alkalmazkodni, és egészségesen kötődni. Mindig a kompenzálást keresik a tetteikért cserébe, ezzel őrületbe kergetve párjukat.

4. Az egyik fél túl nárcisztikus

A nárcisztikus személyiségről már nem először írunk a blogon. Egy ilyen alárendelt kapcsolatban nincs egyenlőség a felek között, hiszen a nárcisztikusé lesz a főszerep, őt kell imádni, meghallgatni és foglalkozni vele. Ő ugyanakkor nem tudja beleadni az érzéseit és a figyelmét, így a társa önképe folyamatosan alárendelt szerepbe kényszerül. Messziről kerülendő az ilyen típus.

5. Az egyik fél intelligensebb

Nem csak a lexikális tudáson múlik, hogy a pár tagjai egy szinten vannak-e. A hozott közös értékek között nagyon fontos a világról kialakult nézetük, illetve az, hogy hogyan állnak a dolgokhoz, hogyan oldanak meg egy problémát, tudnak-e fejlődni, és beszélgetni egymással a fontos dolgokról. Ha két ember egymástól teljesen eltérő szinten van ilyen szempontból, nem lesz hosszú életű a kapcsolat.

6. Sok az ellentétes érdeklődési kör

Az előző pontot folytatva, az ellentétek vonzzák egymást tézist ideje elvetni. A hasonló intelligenciaszint és értékek mellett nagyon fontos, hogy a pár hogyan tölti a munka melletti idejét. Ha két teljesen más beállítottságú ember kerül össze, akkor nehezen fognak közös időtöltést találni, ami megnehezíti a kapcsolat elmélyülését.

7. Túl nagy a korkülönbség

Vannak persze kivételek, és egy ideig működhet nagy korkülönbséggel is egy kapcsolat, függetlenül attól, hogy a nő vagy a férfi az idősebb. Egy idő után azonban elő fognak jönni a különbségek, hiszen 10-20 év leforgása alatt teljesen más életszakaszba kerülnek a pár tagjai, más dolgok lesznek a fontosak. Lehet kísérletezni, de ha 10 évnél több a korkülönbség, érdemes számolni a kockázattal.

8. Két dudás egy csárdában

A hosszú távú kapcsolatok egy legfontosabb ismertetője a türelem és az alkalmazkodási készség. A döntéseket együtt kell tudni meghozni, különben a kapcsolat csak az erőfitogtatásról fog szólni. Kicsit mindkét félnek engednie kell, mindkét fél akaratát hagyni kell érvényesülni. Ha nem tudnak kompromisszumra jutni, nem számíthatnak hosszú távon egymásra.

9. Érzelmileg nem elérhetőek egymásnak

Mint sok esetben, ilyenkor is a gyermekkorban kialakult kötődési stílusokhoz kell visszanyúlni. Az érzelmileg elérhetetlen ember csak egy bizonyos pontig fog közel engedni magához, sosem mer teljesen megnyílni és pont emiatt a távolságtartás miatt képtelen lesz mélyen kapcsolódni párjához. Megfelelő önismerettel és terápiával feloldhatóak a rossz berögződések, de ehhez az illetőnek is akarnia kell a változást.

10. Csak a fizikai vonzalomról szól

A külső alapján mindig hamarabb kialakul a vonzalom a másik iránt, hiszen a kinézet, illat, érintés beindítja az ösztönöket. A komolyabb és érettebb kapcsolat kialakításához ez viszont önmagában csak rövid távra, gyors örömszerzésre elég. A kezdeti szenvedélyes időszak alatt felszabaduló boldogsághormonok nem fogják helyettesíteni a belső értékek mentén kialakuló érzelmi kötődést.