Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Értelem vagy érzelem a jó döntés párválasztáskor? | VagyokNeked Blog

Értelem vagy érzelem a jó döntés párválasztáskor?

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-03-28 14:40:34, Rovat: Társkeresés Címkék: érzelem, ismerkedés, párkeresés, szerelem, társkeresés, társkereső

A romantikusabb lelkületűek persze gondolkodás nélkül vághatják rá, hogy az érzelem dönt, hiszen egy kapcsolat alapja csakis a kölcsönös érzelem lehet. Minden kapcsolatban más mélysége van a két embert összekötő érzelemnek, de a mai napig előfordulhat, hogy egy kapcsolat kialakításakor a racionális megfontolások lesznek a döntőek. Most összefoglaljuk, hogy milyen aspektusai lehetnek egy ilyen kapcsolatnak.

Értelem vagy érzelem a jó döntés párválasztáskor?

Nem jobb híján

Először is szögezzük le, hogy egy értelmi alapon kialakuló kapcsolat nem az érdekházasság, és nem a kétségbeesés szülte megoldás a környezet unszolásától szenvedő szinglinek a pártalálásra. Nem mindenki romantikus, érzelmileg túlcsorduló szerelemként képzeli el a leendő párkapcsolatot. A visszafogott érzéseknek épp úgy helye van egy hosszú távú kapcsolatban, sőt idővel mélyebb érzelemmé is alakulhat.

Szalmaláng nélkül

Talán elsőre száraznak és hosszú távon elhidegüléshez vezetőnek tűnhet egy értelmi érdemeken alapuló kapcsolat. Mégis a hirtelen fellobbanó heves érzelmek sokszor kevesebb ideig maradnak fent, hiszen egy érzelem nem éghet ugyanazon a szinten egy életen át. Hozzá kell szokni a hullámvölgyekhez, mert a romantikusan túlfűtött érzések elmúlását csalódásként élhetik meg ezek a párok, ami hamarabb vezet elhidegüléshez.

Barátság vagy szerelem

Felvetődhet a kérdés, hogy mi választja el egymástól a barátságot és a szerelmet, ha nem jön a mindent elsöprő érzés. Lehet, hogy ez utóbbi csak egy mítosz, de lehet, hogy egyik pillanatról a másikra éljük meg. Egy barátságnak induló kapcsolat könnyebben fordul át mély és tartós érzésekbe, ha mindkét fél felismeri a benne rejlő lehetőséget.

Az intelligencia bája

Nem általánosítás a cél, és az értelmi kötődésen alapuló kapcsolat éppúgy lehet romantikus, mint a minden észérvet nélkülöző. A sokszor hangoztatott kémia, vagyis az első pillanattól meghatározó érzés mögött viszont még nincs komolyabb mögöttes tartalom. A legjobb, ha a fokozatosság elvét követik a társkeresők, és a saját életfelfogásuk és intelligenciájukhoz illő partnert keresik, nem egy regénybe illő elképzelést.