Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Egész emberként keressünk párt | VagyokNeked Blog

Egész emberként keressünk párt

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2017-06-13 14:22:40, Rovat: Társkeresés Címkék: kiegyensúlyozott kapcsolat, önismeret, párkapcsolat, szerelem

Régebben felkapott volt a szétválasztott emberi lelkekről szóló történet, mely szerint a férfi és nő egy egységet alkotva éltek boldogságban, míg szét nem szakították őket az istenek, és azóta keresi mindenki az másik felét. A görög monda szépsége vitathatatlan, cikkünk azonban részben ennek megcáfolására fog törekedni, jobban mondva a fél kifejezés egészre cserélésére hívná fel a figyelmet.

Egész emberként keressünk párt

 

Párkeresés közben gyakran csügged el lelkünk, mert nem találkozunk a megfelelő emberrel, zsákutcába futnak a kapcsolataink. Irigykedően nézzük a mellettünk elsétáló boldog párokat, és arra gondolunk, amit már egy ideje sulykolnak belénk: csak egy fél ember vagy, mert egyedül vagy. Ideje ezt a gondolatot száműzni, és feltölteni azt a felet a saját magunk erejéből. A nőknél talán gyakoribb hiba, hogy partnerüket saját maguk elé helyezik, és csak azért élnek, hogy a másik minden kívánságának megfeleljenek, szinte függnek ettől a másik személytől, ami egy idő után megterhelő lesz párjuknak, és ellenérzést fog kelteni, majd egy idő után a kiábrándultság ösvényén egyenesen a szakításhoz vezet. Ha nem állítjuk meg ezt a folyamatot, és tartunk önvizsgálatot folyton ugyanehhez a problémához érkezünk vissza következő kapcsolatunkban is.

Persze felmerül a kérdés, mégis hogyan kellene hirtelen odavarázsolni azt a másik felet, és egyáltalán, akkor most az a lényeg, hogy maradjak egyedül, és járjak kézen fogva saját magammal? Természetesen nem! A fentebbi példából kiindulva először is önmagunkat kell rendbe tenni, lelkileg és fejben is. Erre több lehetőség van például önismereti könyvek, családállítás, a pszichológia, valamint személyiség tesztek által is. Bevonhatjuk családunk és ismerőseink, hogy segítsenek felismerni melyek a főbb negatív és pozitív tulajdonságaink. Készüljünk fel, hogy nem éppen egy séta a parkban szembesülni a gyengeségeinkkel és rossz tulajdonságainkkal, de legyünk hajlandóak önkritikát gyakorolni és belátni mi gátolja a boldogságunk, hiszen hosszú távon ez a célravezető.

Korábbi cikkünkben már volt szó róla, hogy ha nem sugárzunk elégedettséget, akkor a másik is csak önmagunk árnyékaként fog látni minket. Vigyázzunk, mert az elégedettség nem összekeverendő az önhittséggel, hiszen utóbbi inkább taszító lehet, emlékezzünk Mr. Darcyra, aki dölyfössége miatt először nem nyerte el Elizabeth Bennet tetszését. Fontos tehát, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az életünkben, és nem megjátszva, hanem őszintén árasszuk magunkból, hogy az apró hibáinkkal együtt is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Törekedjünk arra, hogy önmagunkkal békében legyünk, találjunk célokat, és alakítsunk ki egyéniségünknek megfelelő szokásokat. Az én-idő beiktatása is sokat segíthet önmagunk megismerésében. Találjunk olyan tevékenységet a munkánkon kívül, ami örömet okoz és, amiben el tudunk merülni, hiszen ez a folyamat is hozzájárul az elégedettséghez. Ha a partnerünk nem azt látja, hogy nélküle levegőt sem bírunk venni, hanem akkor is tudunk magunkkal mit kezdeni, ha éppen külön töltünk egy-egy estét, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatunk.