Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Benyomások az első randi után | VagyokNeked Blog

Benyomások az első randi után

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2017-07-25 12:24:17, Rovat: Társkeresés Címkék: benyomások, első randi, ismerkedés, párkeresés

Az online társkeresésben jobb esetben előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor az üzenetváltásokat az első személyes randi követi. A fejünkben már él egy kép a másikról a levelezés és a profil fotók alapján. Ezt a képet gyakran kiegészítjük egy bennünk élő álomképpel, és akaratlanul is ráhúzzuk elképzelésünket randi partnerünkre. Nem árt óvatosan bánni a fantáziánkkal, mert könnyen tévútra viheti a randi élményünk. A továbbiakban az első benyomásokon alapuló vélemény kialakításról lesz szó.

Benyomások az első randi után

Akár a héba-hóba randizó esetlenségével és nyugalmatlanságával készülünk egy találkozóra, vagy bátran és gyakorlottan tartunk az online partnerünkkel egyeztetett első randi helyszínére mindnyájunkban él egy jól kigondolt kép a másikról. A kedves, esetleg meghitt üzenetváltások és a profilkép alapján elménk kiegészíti milyen is lesz majd az életben a kiválasztottunk. Aztán jön a valóság, és hajlamosak vagyunk csalódni, mert az online ismerkedés hátrányaiból adódóan a másik nem feltétlenül felel meg az álomképnek. Nem éri meg sutba dobni a boldogság esélyét, csak azért mert az illető esetleg kopaszodik egy kicsit, vagy az ujjai, esetleg a szája formája nem tetszik. Sokszor az ilyen apró hibák, egyenetlenségek teszik vonzóvá a másikat. Természetesen meghatározó a másik kinézete, hiszen a vonzalomnak testi alapja is kell, hogy legyen. Így a kölcsönös rezgések és a másik testi megkívánása is fontos, nem lehet háttérbe szorítani, hiszen valaminek meg kell különböztetni a színtiszta barátságtól a kapcsolatot.

Valami kivetnivalót mindig találhatunk, de az elsődleges cél a másik megismerése legyen. Az első való életbeli benyomások egyébként is csalókák lehetnek, mert izgulunk, hogy vajon mi is megfelelünk-e a másiknak, és bátortalanabbul közlünk magunkról is információkat, történeteket, mint azt esetleg üzenetváltáskor tettük. Ne riasszon el az sem minket, ha nem kapcsolt 100%-ra a belső bojler égőnk, vagy nem kezdtük el az esküvői ruhát tervezgetni. A lassan kialakuló szerelemben több lehetőségünk van megismerni a másikat, és fokozatosan egyre közelebb engedni magunkhoz. Közismert tény, hogy rengeteg kapcsolat barátságból, így a másik mélyebb megismerésén át fejlődött ki szerelemmé. Hiába pörögtek fel mára az ismerkedés fokozatai, ha egy hét alatt akarunk egy jól bejáratott kapcsolatot magunkénak tudni, olyan, mintha kihagynánk a habarcsot a tégla közül: megfelelő alapozás nélkül előbb utóbb összedől a ház.

A folyamatot tudatosan befolyásolhatjuk sokkal magasabb szinten, mint azt elsőre gondolnánk. Próbáljuk meg azt elképzelni, hogy az első randin megtapasztalt élmények tovább vihetőek, és még ki fognak bontakozni. Lehet a következő találkozón már oldottabb hangulatban tudunk beszélgetni, ami elősegíti, hogy megtaláljuk a közös hangot. A megismerkedés folyamatának tempója persze egyén - és vérmérsékletfüggő, ehhez mérten kell az első randi után a helyes benyomást megfogalmazni magunkban. Ha a randi után még órákkal is a másik jár a fejünkben, szinte biztos, hogy folytatnunk kell a randizást a partnerrel, feltéve, ha ő is kimutatja hasonló szándékát és keresi a társaságunk.