Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Az extrovertált társkereső 4 jellemzője | VagyokNeked Blog

Az extrovertált társkereső 4 jellemzője

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2017-12-05 14:12:19, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, önismeret, párkapcsolat, randizás, személyiség, szerelem

A személyiségtesztek és az önismereti tréningek segítségével könnyedén megtudhatjuk, hogy miért viselkedünk bizonyos helyzetekben az adott módon. Az egyik leghíresebb ilyen teszt a Myers–Briggs-típuselmélet, mely szerint mindenki besorolható 16 kategóriába. A kategóriákon belül van két főcsoport, ami alapvetően határozza meg személyiségtípusunk: az extrovertáltak és az introvertáltak. Bizonyára többen is megnézték már korábban melyik típushoz tartoznak, aki még nem annak is érdemes, mert sok izgalmas tényre derülhet fény önmagunkkal kapcsolatban. A társkeresésben is sokat segíthet, ha tudjuk, és a helyén kezeljük a különböző személyiségtípusokat. Mai cikkünkben az extrovertált társkeresőkkel foglalkozunk, a következőben pedig az introvertáltakról lesz szó.

Az extrovertált társkereső 4 jellemzője

1. Fő jellemzők

Az extrovertált emberek alapvetően társaságkedvelőek, szeretnek véleményt formálni, beszédesek, vidámak és rendkívül nyitottak. Társkeresés szempontjából könnyű az ilyen emberrel ismerkedni, mert képes könnyedén megnyílni, beszélgetést kezdeményezni, vagy fenntartani. Lezsersége és vidámsága vonzóvá teszi, azonban élénksége könnyen csaphat át kiszámíthatatlanságba, és akár ingerlékennyé is válhat, ha nem elképzelései szerint alakulnak a dolgok.

2. Közös programok

Mivel egy örökmozgó típusról van szó, szinte minden aktív tevékenységre kapható. Szeret új dolgokat kipróbálni, akár extrém sportokat is, mint a sziklamászás. Mindemellett egy szuper menő étterem, vagy koncert és karaoke is tökéletes program lehet egy extrovertált embernek. Szereti a szórakoztató és érdekfeszítő tevékenységeket, vele biztos nem lesz unalmas a randevúnk.

3. Mire vágyik?

Kissé talán csapongónak is tűnhet a személyisége, a gondtalanság és a lobbanékonyság miatt. Mivel imád beszélgetni, ismerkedni, előfordulhat, hogy hosszú távon nem tud lecövekelni egy ember mellett. Társaságban is kedvel a figyelem középpontjában lenni, és a partnerével szemben is megköveteli a figyelmet. De ne higgyük, hogy egy extrovertált mellett nem lehet hosszú távra tervezni. Nagyon is érzelmes típusról van szó, aki odaadó tud lenni, ha megszereti kiválasztottját.

4. Kapcsolata az introvertálttal

A két ellentétes típus mindenkiben széles skálán van jelen, így ha a két fél között megvan a szeretet, közösen össze lehet egyeztetni a személyes érdekeket. A legszembetűnőbb különbség kettőjük között a nyitottságon van. Míg az extrovertált tele van energiával és tenni akarással, egy introvertált inkább visszahúzódó és csendesebb típusba tartozik. Ezért nagyon fontos, hogy az introvertált hagyja magát kimozdítani a komfort zónából extrovertált társa által, és az extrovertált tanulja meg, hogy az introvertált típusnak szüksége van a csendességre a feltöltődéshez. Közös társasági eseményeken például jó, ha az extrovertált az introvertált társa mellett marad és segít neki feloldódni az idegen környezetben.