Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

A szingliség 6 pozitív hatása az életedre | VagyokNeked Blog

A szingliség 6 pozitív hatása az életedre

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-11-27 13:26:45, Rovat: Társkeresés Címkék: egyedül, önállóság, pozitívumok, szingli

Egyedülállónak lenni egyszerre lehet kielégítő és kétségbeejtő is. Ez utóbbi persze felerősödik, ha a család és a média is azt sulykolja, hogy boldog párkapcsolatban lehet csak teljes az élet. Ugyanakkor számos kutatás bizonyította már, hogy az egyedüllétnek is megvannak a személyiségünkre gyakorolt pozitív hatásai. Az alábbiakban te is megbizonyosodhatsz róla, hogy a szinglilétnek is vannak pozitív hatásai.

A szingliség 6 pozitív hatása az életedre

Tisztább gondolkodás

A párkapcsolatok sokszor rengeteg gondolatbeli leterhelést jelentenek. Az „én”kifejezésből „mi” lesz, és akármilyen döntést hozol, ahhoz mindig hozzá kell venned a partneredet is. De nem csak a tervezés, hanem az aggódás, a veszekedések, mind sokat lefoglalnak a mentális energiákból. Egyedülállóként lehetőséged van megszabadulni ezektől az aggodalmaktól, és helyt kapnak az új ötletek, álmok, tervek, amik mind hozzájárulnak a lelki fejlődéshez.

Nyitottság a lehetőségekre

A párkapcsolatban élő kevésbé merészek, ha egy érdekes vagy extrém lehetőség kerül eléjük, hiszen a párjukkal is meg kell vitatniuk, vagy rosszabb esetben pont a párjuk lesz a visszatartó erő, hogy belevágjanak. Az egyedülállók ezzel szemben bátrabban bevállalnak új lehetőségeket, amik mind gazdagítják a személyiséget.

Több énidő

Egyértelműnek tűnik, hogy egy kapcsolatban fokozatosan egyre kevesebb idő jut a saját belső világra. A kreativitás és a személyiségfejlődése is egy teljesen más irányvonalat vesz, mint egy egyedülállónál. Érdemes kihasználni az egyedül töltött időt, mert rengeteget tanulhat meg saját magáról egy szingli. Az egyik legfontosabb ilyen pozitív hatás, ha megtanulja önmagát szeretni és elfogadni.

Anyagi és lelki önállóság

Egy párkapcsolatban könnyen hozzászoknak a felek, hogy anyagilag függenek egymástól, és hogy van egy védőháló, ha bármilyen nagyobb kiadás jönne. Egyedülállóként viszont megtanulja az ember, hogy csak magára számíthat, így a kiadási is megfontoltabbak lesznek. Az anyagi függetlenség mellett az önbizalom is erősödik, hiszen az egyedülálló megtanulja saját erőből megoldani a problémáit, amitől lelkileg sokkal stabilabb lesz.

Több idő jut a barátokra

Sajnos akármennyire fontos és szoros egy barátság, a kötelék mindig meglazul egy kicsit, ha a valakinek párkapcsolata lesz. Ilyenkor részben a rózsaszín köd, részben érthető okokból a szerelemre több idő jut, mint a barátságra. Ez egy idő után persze valószínűleg a helyrebillen, de egy egyedülállónak biztos, hogy több ideje marad a barátságok ápolására.

Könnyebb döntést hozni

Egyedülállóként kevesebb olyan döntési helyzet alakul ki, mint a párkapcsolatban élőknek. Például nem kell egy találkozót azért lemondani, mert a párunk már esetleg rászervezett valamit. Szóval nem kell minden programot, vásárlást, vagy egyéb dolgokat egyeztetni a másikkal. Egy egyedülálló azt tesz, és oda megy, ahova csak akar.