Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

A ghosting jelenség 4 magyarázata | VagyokNeked Blog

A ghosting jelenség 4 magyarázata

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-08-07 10:00:00, Rovat: Társkeresés Címkék: ghosting, párkapcsolat, párkapcsolati problémák, párkeresés, szakítás, társkeresés

Manapság már nem nagyon kell bemutatni a ghosting fogalmát, ami újabban egy nagyon népszerű módja lett az érzelem- és felelősségmentes szakításnak. Egy felmérés szerint, a megkérdezett 800 randizónak a 80% már átélte, hogy a partnere egyik pillanatról a másikra lefalcolt. A jelenség legalapvetőbb magyarázata, hogy egyszerűbb így szakítani, pláne ha online kezdődött a kapcsolat, és egyébként az életben nem sok esély van rá, hogy újra összefussanak. Ám ilyenkor rengeteg megválaszolatlan kérdés marad. Cikkünkben bemutatunk négy lehetséges okot, mi állhat a jelenség mögött.

A ghosting jelenség 4 magyarázata

1. Konfliktus elkerülése

Olyan emberekről van szó, akik nem csak szakításkor kerülik a konfliktust, hanem egyébként sem mernek belemenni vitákba, és inkább csak elmennek a problémák mellett. Az ilyen típusú emberek képtelenek összeszedni magukat, hogy szemtől szemben véget vessenek a kapcsolatnak. Lehet utálni emiatt a köddé váló partnert, ugyanakkor ezt főleg az érzelmi éretlenségnek kell betudni, mintsem szándékos megbántásnak.

2. Félelem az érzelmektől

Sokszor hozzák fel mentségül főleg a nők a férfiaknak, hogy az illető csak megijedt az érzelmeitől, és nem tudja mit kezdjen a szeretettel. Nos, ha még banálisnak és a romantikus filmek naivához mérhető magyarázatnak is tűnik, mégis van valamennyi valóságalapja mindkét nem tekintetében. Sokan élnek le úgy egy egész életet, hogy érzelmileg nem engednek közel magukhoz másokat, és nem tudják kezelni az érzelmi jellegű intimitást.

3. Narcisztikus személyiségjegyek

Na ő az a legtipikusabb szellemmé váló, akit bőszen lehet szidni másoknak, hiszen az empátia legcsekélyebb jelét sem mutatják. Ők nem azért nem szakítanak szemtől szemben, mert gátlásaik vannak. Igaziból megfigyelhető jelei vannak, hogy másokkal sem törődnek igazán, csak maguk körül forognak a gondolataik. Ezért nem is igazán meglepő, ha egy ilyen önmagával elfoglalt ember egyszer csak a partnerét is figyelmen kívül hagyja.

4. Félelem a heves reakcióktól

Sajnos sokan tapasztalnak meg olyan kapcsolatokat is életünk során, amikor a partnerről igen hamar kiderül, hogy nem annyira odaadó és türelmes, mint elsőnek tűnik. Elképzelhető, hogy egy ilyen bántalmazott viszonyból kikerülő személy a továbbiakban megpróbál inkább elmenekülni az agresszív reakcióktól, amit a szakítás heve kiválthat.