Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

8 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmakat | VagyokNeked Blog

8 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmakat

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2021-01-14 16:44:34, Rovat: Társkeresés Címkék: célkitűzések, újév, újrakezdés, vagyokneked

Te is összeírtad már az újévi fogalmaid? Bár adhat egy lökést az új év, a változás mint mindig, most is belülről kell kezdődjön. Ha nem tettél fogalmakat, de szeretnéd ha ez az éved jobban alakulna mint az eddigiek – az aktuális járvány helyzetet is beleértve - , akkor az alábbi tippek segíthetnek, hogy a céljaid és elhatározásaid sikeresen megvalósítsd.

8 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmakat

1. Ne a tökéletességre törekedj

Ha már eldöntötted, hogy mivel foglalkoznál, milyen célokat szeretnél elérni, akkor biztos észrevetted már magadon, hogy milyen hátráltató tényező tud lenni a könyörtelen tökéletességre törekvés. Szánj időt egy összeszedett tervre, és legyél belátó magaddal és a tempóddal, akkor nem fog frusztrálni a határidő.

2. Hagyd az önsajnálatot

Ha netán nem sikerülne úgy minden, ahogy kigondoltad, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy az önsajnálatba menekülsz. Nem lehet ezt egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, mert rosszul rögzült sémáról van szó. Legyél türelmes magaddal, és a negatív önostorozás helyett koncentrálj azokra a tulajdonságokra, amit jónak tartasz magadon.

3. Engedd el a sértettséget

Sokszor könnyebb másokat hibáztatni a sikertelenség miatt, sérelmeket halmozni és ezekbe kapaszkodni egy életen át. Bármilyen valós ok miatt érzed úgy, hogy nem rajtad múlt egy célod elérése, nem kerülsz hozzá közelebb, ha csak mások kezébe helyezed a felelősséget. Próbálj meg szembenézni a félelmeiddel és legyél megértő magaddal, hogy te mit tehetsz a céljaidért.

4. Ne akarj másoknak megfelelni

Ha már kitűzted a céljaid vagy még előtte állsz, érdemes abból a szempontból is megvizsgálni a dolgokat, hogy saját magadért teszed, vagy valaki másnak akarsz megfelelni elérésükkel. A társadalom és a környezetünk elvárásai sokszor súlyos teherként nehezednek a valódi vágyainkra. Próbálj meg rájönni, hogy téged milyen dolgok érdekelnek.

5. Ne várj az ihletre

Előfordul, hogy nem jut eszedbe semmi, ami előbbre vinné a terveid, és arra vársz, hogy majd jön egyszer csak egy jó gondolat, amin elindulhatsz. Ne kapaszkodj ebbe az ábrándba, inkább csak kezdd el, amit elterveztél, bármi legyen is az, nem baj, ha nem sikerül elsőre úgy, és lehet pont a cselekvés közben jön majd meg az ihlet, amire vártál.

6. Zárd le a mérgező kapcsolatokat

Nehéz dolog véget vetni az olyan kapcsolatoknak, amikről érezni, hogy inkább hátráltatnak, de valamiért mégsem sikerült lezárni. Nem is lehet ezeket egyik napról a másikra elengedni, habár nem párkapcsolatok, de mégis hasonló érzést váltanak ki, mint egy szakítás. Ha vannak ilyen emberek az életedben első körben próbáld meg elmondani nekik, mi a konkrét problémád, és ha nem nyitottak egyenrangúvá tenni a kapcsolatot, akkor gondolkozz el a következő lépésen.

7. Használj kevesebb közösségi médiát

A közösségi média úgy kúszott be a mindennapi életünkbe és lett a napi rutin, hogy már észre se venni egészségkárosító hatásait. Egy halogatási mód, hogy megnézed a Facebookot, Instagramot, és azon kapod magad, hogy eltelt 2-3 óra. Mielőtt megnyitod bármelyik közösségi médiafelületet gondold át, hogy miért kell feltétlenül megnézned, és ha már aznap megnyitottad egyszer, vagy kétszer, inkább ne menj fel rá. Bármilyen tevékenység hasznosabb lesz a fejlődésedhez, mint a Facebookot pörgetni.

8. Ne csak a saját véleményedre alapozz

A saját ízlés és véleményrendszerünk ad támpontot a mindennapokban való eligazodáshoz, de nem árt néha más szemszögből is felülvizsgálni az értékítéletünk. Senki nem csalhatatlan véleményalkotásban, így ami igazán segíthet a gondolkodás fejlesztésében, ha a saját véleményünkkel ellentéteseket is meghallgatunk elolvasunk.