Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

7 tévképzet, ami gátolja a boldogságod | VagyokNeked Blog

7 tévképzet, ami gátolja a boldogságod

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-04-11 16:08:50, Rovat: Társkeresés Címkék: boldogság, félelmek, ismerkedés, párkeresés, problémák, randizás, társkeresés, társtalálás

Lehet pont te magad nehezíted meg, hogy boldog párkapcsolatban lehess? Sokszor már eleve lemondásra késztethet a közösségi oldalakon megosztott, boldogan mosolygó párok szelfi áradata is. Persze ezeknek a nagyja hamis csillogás, ugyanakkor talán hajlamos vagy azt hinni, hogy neked nem jár az igazi boldogság, vagy úgysincs esélyed a párkapcsolatra. Ez a fajta negativizmus sokkal jobban visszaveti az esélyeid, és az önmarcangolással jelentősen csökkented a boldogságod esélyét. Olvasd el, mi a leendő párkapcsolatodról alkotott 7 legveszélyesebb tévhit.

7 tévképzet, ami gátolja a boldogságod


Neked nem jár a szerelem

Ez szoros összefüggésben van az alapvető önbizalommal, melynek hiánya aláássa az ismerkedési lehetőségeid is. Úgy gondolod van pár idegesítő szokásod, vagy félsz tőle, hogy ha megismernék az igazi éned az egyenlő lenne a katasztrófával? Ezek abszolút emberi dolgok, tehát ne félj megmutatni az egyediséged, hiszen a leendő partnered lehet pont emiatt fog felfigyelni rád.

Rossz tapasztalatokra építesz

A sok rosszul sikerült kapcsolat után talán benned is kialakult az a téves feltételezés, hogy te vagy az oka a folytonos csalódásaidnak. Sőt arra a következtetésre jutottál, hogy egyszerűen nem vagy képes egészséges és boldog párkapcsolatot kialakítani, ezért eleve lemondasz róla. Ideje felhagynod ezzel a rossz berögződéssel, és folytatni az ismerkedést.

A tökélyt keresed

Ha úgy gondolod, csak egy tökéletes kapcsolat lehet jó kapcsolat, akkor tévedsz. Az egyik legártalmasabb tévhitnek mondható, amikor valaki azt hiszi, hogy veszekedések és hullámvölgyek nélkül lehet csak boldog egy kapcsolat. A nehéz idők megerősítik a köteléket két ember között, ezért jobb, ha nem áltatod magad a tökéletesség illúziójával.

Félsz a nehézségektől

Ez kicsit kapcsolódik az előző ponthoz, mert sokan inkább eleve a korábban megélt rossz élmények és nehéz pillanatok miatt zárkóznak el egy leendő kapcsolattól. Két idegen ember összecsiszolódása nem mindig egyszerű és könnyed folyamat, de megéri a küzdelmet.

Úgysincs időd a romantikára

Úgy érzed a karrier, a közvetlen család, vagy a baráti találkozók mellett már nincs időd és energiád egy párkapcsolatra? Ha eddig erre hivatkozva zárkóztál el akár tudat alatt az ismerkedéstől, ideje változtatni a stratégián, és helyet csinálni az életedben a szerelemnek is.

Biztos nincs hozzád illő társ

Teljesen érthető, ha a sok zátonyra futott párkapcsolat után úgy érzed nincs a világon olyan ember, akire vágysz. Először is érdemes felülvizsgálni az elképzeléseid, hogy valóban egy reális társ és párkapcsolat lebeg-e a szemed előtt. Másodszor pedig rengeteg hozzád hasonló kétségbeesett ember gondolja, hogy nem talál hozzá illő társat. Próbálj ki új lehetőségeket, új hobbikat, és nem utolsó sorban az online társkeresést is.

Félsz felvállalni azt, amit szeretnél

Ha rendbe tetted magadban az ideális társ tulajdonságait, és a vágyaid összehangban kerültek a valódi szükségleteiddel, akkor itt az ideje megvalósítani őket. Ha csak magadban őrizgeted az elképzeléseid és igényed, akkor sose fognak megvalósulni. Vágj bele, és merd vállalni azt aki vagy, és tedd meg a szükséges lépéseket a boldogságodhoz.