Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

7 érv az azonos intellektus mellett | VagyokNeked Blog

7 érv az azonos intellektus mellett

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-05-08 14:24:25, Rovat: Társkeresés Címkék: értékek, hasonló érdeklődés, intelligencia, ismerkedés, közös értékrend, párkapcsolat, párkeresés, problémák, szerelem

Szeretnéd, ha a kapcsolati viták nem tányérdobálással érnének véget? Jó lenne, ha gördülékenyen tudnátok majd dönteni a közös programokról? A hasonló intelligenciaszint és személyiségbeli értékek nagyban hozzásegítenek a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz.

7 érv az azonos intellektus mellett

A legutóbbi cikkünkben szó volt az azonos fizikai vonzósági szint fontosságáról, most pedig összefoglaljuk, hogy miért lényeges, hogy ne csak fizikai, de intellektuális és értékrendbeli dolgokban is egyezzetek a partnereddel.

1. Döntéshozás

A közös döntések meghozása nem csak azon múlik, hogy ki viseli a nadrágot, és kinek az akarata érvényesül. Ha a partnerek személyisége és érzelmi intelligenciája hasonló szinten van, sokkal egyszerűbben döntenek nehéz szituációkban, vagy akár a közös nyaralás szervezéséről.

2. Viták rendezése

A heves vérmérsékletű embereknél sem szükségszerű, hogy egy komolyabb vita akár a körülvevő tárgyak tönkretételében végződjön, ami amúgy sem oldja meg a problémát. A hasonló gondolkodásmód segítségével a párkapcsolatban élők képesek egy vitában felismerni a másik igényeit, és hamarabb konszenzusra juthatnak.

3. Énidő

A bizonytalanság és a korábbi csalódásokból adódó félelmek miatt sokan hajlamosak szinte rátapadni a partnerre. A kiegyensúlyozott, és azonos értékrenddel bíró partnerek képesek ebben is megegyezni és belátni, hogy egy kapcsolat hosszú távú működéséhez szükséges néha egyedül is kimozdulni, vagy akár otthon egyedüli foglalatosságot találni.

4. Nyitottság

Akik hasonlóan látják a világot, nem feltétlenül kedvelik ugyanazokat a hobbikat, de ettől még lehetnek nyitottak a másikat érdeklő dolgokra. A hasonló felfogással rendelkező párok nyitottak a másik egyedi ízlésére, és szívesen megismerik vagy kipróbálják a partnerük által kedvelt dolgokat.

5. Kommunikáció

Az azonos hullámhosszhoz köthető romantikus felfogás szerint, a szerelemes párok gyakran befejezik egymás mondatát, sőt akár még a másik gondolatmenetét is látják, anélkül, hogy a másik kimondaná. Az igazság ennél azért árnyaltabb, és a férfiak sem nem fogják gyorsabban dekódolni a nők szövevényes és sokszor kétértelmű mondatait. Viszont az azonos logikai képességekkel rendelkező párok között hamarabb kialakul a gördülékenyebb kommunikáció, és sok vita már csírájában elsimítható.

6. Segítségnyújtás

A viták és a konfliktushelyzetek mellett sokszor adódnak szituációk, amikor szükség van a párunk támogatására. A nőknek sokszor elég, ha meghallgatják őket, a férfiak viszont szeretnek hasznosítható tanácsokat kapni. A hasonló beállítottságú párok egy idő után könnyebben ráéreznek, hogy párjuknak éppen milyen segítségre van szüksége egy probléma feldolgozásához.

7. Jövőkép

Minden párnál előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor beszélni kell a jövőről, legyen ez a közös lakás, családalapítás vagy a karrier. Ez a kapcsolat igazi vízválasztója, és ha valóban azonos értékrenddel rendelkeznek a pár tagjai, a közös jövővel kapcsolatban is egyszerűbben jutnak közös nevezőre.