Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 tipp, hogyan szabadulj meg a múlt árnyaitól | VagyokNeked Blog

5 tipp, hogyan szabadulj meg a múlt árnyaitól

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-10-30 12:38:19, Rovat: Társkeresés Címkék: nehézségek, párkapcsolat, társkeresés, újrakezdés

Több rosszul sikerült kapcsolat után előfordulhat, hogy azt érezzük biztos bennünk van a hiba. Talán a vágyaink túlzóak, vagy a személyiségünk miatt nem találunk megfelelő partnert. Ugyanakkor egy bonyolult személyiségnek is megvan a hozzáillő párja, csupán a múltbeli rossz választások miatt a sérült önértékelése meggátolja a továbblépésben. Adunk 5 tippet, hogyan lehet végérvényesen megszabadulni a múltbeli ártalmas kapcsolatok rossz utóhatásaitól.

5 tipp, hogyan szabadulj meg a múlt árnyaitól

Tudd, hogy nem a te hibád

Ne vedd  magadra a másik hibáit. Ha nem kapod meg azt a kapcsolattól, ami időszerű és elvárható (összeköltözés, házasság, gyerek), akkor nem te vagy defektes! Előfordulhat, hogy nem ugyanabban az életszakaszban voltatok, de az is lehet, hogy az exed sosem akarta, amiket te szerettél volna. Ha úgy gondolod, hogy ez a te hibád, itt az ideje visszaszerezni az önértékelésed, és letisztázni magadban, hogy egy olyan partnert találj, akivel eleve hasonlóak a jövőbeni terveitek.

Ne érdekeljen mások véleménye

Nem kell mindenkinek megfelelned. Lesznek majd, akik nem értenek egyet a döntéseiddel, valószínűleg ők lesznek többen, a kétkedők, de mindenkinek nem lehet megfelelni.  A saját személyiséget megváltoztatni sincs értelme, de a tökéletességre is fölösleges törekedni. Igaziból képtelenség az élet minden területén mindig tökéleteset nyújtani. És egyébként is, ki akarna egy teljesen tökéletes emberrel barátkozni? Hidd el, ha mindenben tökéletes lennél, a másik csak rosszul érezné magát ettől végül, és lehet, hogy pont emiatt hagyna el.

Felejtsd el a halogatást

Ha a kapcsolatod azért ért véget, mert nem ugyanabban az életszakaszban jártatok, akkor bizonyára ismerős a halogatás érzése. Még egy kis türelem, még egy kis várakozás és talán mégis összeházasodtok, vagy gyereket vállaltok közösen.  De te is tudod, hogy ez igaziból sosem jön el. Ugyanígy magadban is tisztáznod kell, miért ragaszkodsz még a múlt érzéseihez, miért jobb neked, ha nem engeded el ezeket?

Vond le a tanulságot

Persze ez nem mindig egyértelmű, hogy mégis miért volt jó átélni a fájdalmat, a frusztrációt és a csalódást. Akármilyen okból ért véget a kapcsolat, ezek a legalapvetőbb érzések, ha véget ér egy kapcsolat. Biztos el kell telnie egy kis időnek, de minden kapcsolatból van mit tanulni, érzelmileg vagy egyéb szempontból is.

Koncentrálj arra, amit befolyásolhatsz

Hiába rágódsz rajta, hogy mi lehetett volna másképp, hogyan kellett volna viselkedned, a múltat akkor sem nem változtathatod meg. Egyedül a jelenen és saját magadon változtathatsz. A legjobb, amit tehetsz, ha beépíted a tapasztalataidat a személyiségedbe. Foglalkozz azokkal a dolgokkal és emberekkel, amik és akik örömet okoznak.