Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 ok, amiért a párkeresés jobb emberré tesz | VagyokNeked Blog

5 ok, amiért a párkeresés jobb emberré tesz

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-04-11 15:14:24, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, online társkeresés, párkapcsolat, párkeresés, személyiségfejlesztés, szerelem

Az ismerkedés és a randizás sokaknak jelenti az ismeretlentől való félelmet. Ez a félelem egyúttal aggódást és bizonytalanságérzetet eredményez, amitől a félénkebbek visszavonulnak a csigaházukba. Ehelyett érdemes kicsit kilépnünk a komfortzónánkból és meggyőzni magunkat arról, hogy igenis érdemes belevágni a párkeresésbe. A Psychology Today összegyűjtötte, hogyan fejleszti az egyedülállók személyiségét, és növeli az önbizalmat a párkeresés!

5 ok, amiért a párkeresés jobb emberré tesz

1. Önkritikát gyakorolsz

Néha nem árt, ha mások az igazi énünket látva szóvá teszik a negatív tulajdonságainkat. Persze nem könnyű befogadni a sértőnek tűnő visszajelzéseket, de annak sincs értelme, hogy takargassuk a személyiségünk, ezzel elkerülve a negatív kritikákat. Ha teljesen visszafogjuk magunkat, nem csak egy hamis képet kap a partner, de még csak nem is fogunk fejlődni. Egy új kapcsolat még nem teljesen része az életednek, és lehet nem is válik azzá, tehát fölösleges azon aggódni mit fog gondolni a másik, de a véleményük által van esélyed fejleszteni a személyiségeden.

2. Nem leszel megalkuvó

Az aktív ismerkedésnek köszönhetően nyitottabbá válsz, és több személyiségtípust tudsz megismerni. Ez által kevésbé leszel szociálisan kiéhezett, és nem kell rávetned magad az első kínálkozó párkapcsolati lehetőségre. Minél több emberrel kerülsz kapcsolatba, akár online akár a való életben, annál több lesz a lehetőséged, és neked is nyilvánvaló válik, hogy ki a hozzád illő ideális típus.

3. Könnyebben kialakítod a bizalmat

Ha eltöltesz valakivel pár órát kettesben, nem csak neked lesz kényelmesebb egy ilyen szituáció, de a partneredet is könnyebben meg tudod ítélni. Persze az online ismerkedés kitűnő lehetőséget ad sok emberrel egyszerre ismerkedni, de a bensőséges kapcsolat kialakításához szükséges a személyes ismerkedés, hisz ez által ismered meg mélyebben a másikat, és megtapasztalhatod az igazi meghittség érzését.

4. Megtanulsz nemet mondani

Gyakorta hozzák fel a társkeresők ellenérvként, hogy azért nem ismerkednek online vagy randiznak, mert félnek a visszautasítástól. Ugyanakkor attól is tartanak, hogy valaki olyannak tetszenek meg, akinek nem tudják az érzéseit viszonozni, ezáltal egy elég frusztráló körbe kerülnek be.  A párkeresés világa sajnos magában hordozza a visszautasítás lehetőségét. Ezért is fontos megtanulni elmondani és elfogadni a visszautasítást, hiszen így a kapcsolatainkban is egyszerűbben tudjuk majd kommunikálni az érzéseink.

5. Megtanulsz elfogadni

Az elfogadás nem csak egy adott partner elfogadásáról szól. Mind emberek vagyunk, és a fentebb említett érzések, tapasztalatok mind fontosak ahhoz, hogy fejlesszük a személyiségünk. Nem csak az elutasítás érzését kell megtanulnunk, de az elengedés és az elfogadás épp annyira tud nehéz vagy fájó lenni. El kell engedni, ami már nem működik, és elfogadni a megváltoztathatatlan helyzeteket, mind a párkeresés, mind az életünk egyéb területein.