Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 módszer, hogy az ünnepek alatt elkerüld a kínos kérdéseket | VagyokNeked Blog

5 módszer, hogy az ünnepek alatt elkerüld a kínos kérdéseket

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-12-18 06:00:00, Rovat: Társkeresés Címkék: család, egyedül, egyedülálló, karácsony, párkapcsolat, szingli

Nyakunkon vannak az ünnepek, ilyenkor boldog-boldogtalan az év végi hajrában próbál lavírozni a munka mellett az ajándékbeszerzés és a karácsony előtti utolsó összejöveteleken való megjelenés között. És akkor eljön a szenteste, amikor jönne a lecsendesedés és mellette a családi jövés-menés, ám az utóbbi inkább kicsit nehezíti az előbbit. Az egyedülállókra ilyenkor még rájön egy réteg stressz faktor a „Van már valakid?” típusú kérdésekkel. Most összegyűjtöttünk 5 módszert, amivel könnyen kivédheted az ilyen helyzeteket.

5 módszer, hogy az ünnepek alatt elkerüld a kínos kérdéseket

Mintha egy gyereknek válaszolnál

Nehéz egy olyan helyzetben megőrizni a türelmet, amikor szinte mindig csak ugyanazt a kérdést tudják feltenni a rokonok, barátok a pár nélkül megjelenő családtagnak, pláne ha az egyedülállóságában is egyedül álló jelenség a családban. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha úgy tekintünk a kérdést feltevőre, mint egy gyermekre, akinek még van mit tanulni a világ színes dolgairól. Egyszer csak megértik, hogy párkapcsolatban lenni nem olyan magától értetődő dolog.

Ne vedd magadra

A másik jellemző, mikor az illető a saját frusztráltságáról el akarja terelni a figyelmet, ezért a szinglit pécézi ki magának, és egy szerencsétlenségnek állítja be magához képest. Ügyesebb dolog nem magadra venni, mert az ilyen emberek a saját langyos víz házasságukról próbálják elterelni a figyelmet. Próbálj meg mosolyogva válaszolni, hogy kösz, jól vagy, megadsz minden lehetőséget az ismerkedésnek, és már van is egy bíztató jelölted, de még nagyon friss a dolog. Ezzel nem estél bele a sajnáltatás gödrébe, és még ha nincs is épp konkrét jelölted, legalább ízlésesen csaptad le a labdát.

Tereld a témát

Sajnos az van, hogy nagy átlagban a közvetlen környezeted előbb fogja érdekelni az anyagi és párkapcsolati helyzeted, mint a hobbijaid, kulturális ízlésvilágod, vagy a személyiséged részletei. Ha bárkivel találkozol, biztos, hogy a munkádról és a kapcsolati státuszodról fog először érdeklődni. Emögött részben van egy „hátha neki rosszabb, mint nekem, és ettől majd jobban érzem magam” mentalitás. Ezt a frusztráció dobálást nehéz lekezelni, mert akaratlanul is visszakérdezel. Pedig annyi érdekes téma lenne. Zárd rövidre a válaszod, és kezdj el neki mesélni a legutóbbi bármilyen élményedről. Vagy sikerül kizökkentened az illetőt és jó beszélgetés kerekedik, vagy azonnal kihátrál a beszélgetésből. Te csak nyerhetsz!

Légy őszinte

Az, hogy miért nem vagy éppen párkapcsolatban, egyedül rád tartozik, amit azzal és olyan mélységben osztasz meg, akivel te akarod. Nem kell magyarázkodnod a helyzeted miatt az évente egyszer-kétszer látott rokonoknak, vagy ismerősöknek. Nem érdemes nagy hazugságokat sem kitalálnod, egyszerűen a legjobb, ha őszintén felvállalod a szituációt. Akár kicsit tudatosan is rákészülhetsz ezekre a helyzetekre egy olyan válasszal, amivel nem fognak lesajnálni, de érthető lesz mindenkinek a helyzeted.

Maradj pozitív

Az ünnepek eleve frusztráltabbá tehetik az egyedülállókat, pláne ha a közösségi médiában is fel-fel bukkannak a karácsonyi eljegyzéses képek. Nehéz pozitívnak maradni, de a megoldás nem egy megosztott szelfire kapott visszajelzésben keresendő. Az év vége az elmélkedés ideje is. Készíts egy kis elszámolást magaddal, a céljaiddal, gondold át, hogy mit lenne érdemes jövőre másként csinálni. Ha vannak terveid az már eleve egy pozitív löketet ad a párkeresés folytatásához.