Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 jel, hogy megbízhatsz valakiben | VagyokNeked Blog

5 jel, hogy megbízhatsz valakiben

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-01-09 14:51:53, Rovat: Társkeresés Címkék: bizalom, ismerkedés, párkapcsolat, randizás, szerelem

Az év eleji fogadalmak között sokaknál szerepelhet a párkapcsolati ügyek rendbetétele. Az ünnepek utána pláne felerősödik a magányosság érzése, és az egyedülállók csukafejest ugranak a párkeresés és a randik tengerébe. A bizalom az egyik legfontosabb pont egy párkapcsolat kialakításakor. Ez sokaknál túl hamar történik meg, míg másoknak, a korábbi sérüléseik miatt csak nagyon későn jön el az a pont, hogy bizalmat szavaznak egy párkapcsolatnak. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen jelei vannak, ha valóban megbízhatsz valakiben.

5 jel, hogy megbízhatsz valakiben

1. Átláthatóság

Természetesen kell idő, és megfelelő minőségű egymással töltött idő, hogy kialakuljon ez az érzés. Ha úgy érzed nincs rejtegetnivalója a másiknak, és te is hasonlóan meg tudsz nyílni, akkor ez egyértelműen vezet a bizalom kialakulásához.

 

2. Kölcsönösség

A kapcsolattól alapvetően azt várjuk el, hogy az érzéseinket viszonozzák. Kockázatos megmutatni a legmélyebb érzéseinket, de másképpen nem derülhet ki, hogy valódiak-e, és a másik érdemes lehet-e a bizalmunkra.

 

3. Megértés

Nem csak az érzések viszonzása a fontos, de a kölcsönös és igazi megértés is alapvető a bizalom kialakulásához. Sajnos, ha nem úgy reagál a partnerünk egy problémára, hogy az valóban érzelmi támaszt nyújtson, valószínűleg nem érdekli igazán mi zajlik bennünk.

 

4. Biztonság

Ha kialakult a bizalom, egyúttal biztonságban is érezzük magunkat a partnerrel. Akár a legmélyebb titkaink is meg tudjuk majd osztani, mert a másik nem fog visszaélni vele. A megbízható emberek nem hazudnak direkt, és nem próbálják játszmákkal helyettesíteni az érzéseiket.

 

5. Idő

A közösen eltöltött és tiszteletben tartott idő az igazi mércéje a bizalomnak. Ha a partner értékeli az együtt töltött időt, ha nem sajnálja megosztani, és nem él vissza a másik személyes idejével, akkor hosszú távon is megbízható lesz.