Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 jel, hogy kiégtél a randizásban | VagyokNeked Blog

5 jel, hogy kiégtél a randizásban

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2020-08-29 13:22:03, Rovat: Társkeresés

Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a munkában lehet kiégni, akkor itt az ideje szembenézni azokkal a jelekkel, amik gátolják az ismerkedést és a boldog párkapcsolat kialakulását. A kiégés szó egyfajta kimerültséget jelent, mely a motiváció csökkenésével és az érdeklődés elvesztésével jár. A kapcsolatokra is veszélyes lehet ez a fajta kiégés, most pedig 5 pontban összeszedtük, miről ismerhető fel.

5 jel, hogy kiégtél a randizásban

1. Nincs kedved randizni

Egy hosszabb kapcsolat után természetesen szükség van feltöltődésre és ilyenkor nincs is igazán kedve az ismerkedéshez sem az átlagos társkeresőnek. Azonban, ha kifejezetten ellenedre van a randizás gondolata, valószínűleg tudat alatt nem vagy kész még a következő kapcsolatra.

2. Nem akarsz új emberekkel ismerkedni

Néha elég stresszes lehet folyton a párkeresésen gondolkodni, akár az online társkeresés is lehet kimerítő, egyszerűsége ellenére is. Azonban, ha ettől függetlenül sincs kedved a közvetlen környezetből sem ismerkedni, randizni valakivel és elutasítod a gondolatát is, szintén a kiégés egyik jele.

3. Érzelmileg kimerült vagy

Egy szakítás után szükség van bizonyos időre, hogy újra helyre álljon a lelki béke és érzelmileg is késznek érezd magad az új kapcsolatra. Ha nem hagytál kellő időt érzelmileg feldolgozni ezeket a negatív behatásokat, és nem tetted helyre magad lelkileg, akkor még nem vagy kész a következő kapcsolatra.

4. Csak a rosszra emlékszel

A régi kapcsolatok feldolgozása közben egy idő után normális esetben a nosztalgia faktor játssza majd a fő szerepet, és főleg jó dolgokra fogsz emlékezni. Ez valahol természetes önvédekezése az agyunknak, hogy a negatív emlékeket a háttérbe szorítsa és csökkentse a stresszt. Ha viszont hosszú hónapok után is csak a rosszra tudsz emlékezni, jobb, ha ezen még dolgozol és nem hibáztatod magad érte.

5. Pesszimista vagy a szerelemmel kapcsolatban

Már előre temeted a következő kapcsolatot? Folyton olyan dolgokat mantrázol magadban, hogy jobb nekem egyedül, úgysincs értelme a szerelemnek? Ha sokszor ilyen gondolatokkal terheled magad, akkor valóban nem fog változás történni, és csak a negatívizmust vonzod be.

A szerelmi kiégésnek is megvan a gyógymódja, amihez elengedhetetlen a megfelelő önismeret és alapvetően optimista életszemlélet. Tedd rendbe a múltbéli kapcsolataid magadban, koncentrálj az életed más területeire, és csak akkor vágj bele az ismerkedésbe, ha a fentebb is felsorolt ismerkedést gátló gondolatokat is rendezni tudtad magadban.