Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 jel, hogy görcsösen akarsz tetszeni valakinek | VagyokNeked Blog

5 jel, hogy görcsösen akarsz tetszeni valakinek

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-10-02 16:41:08, Rovat: Társkeresés Címkék: párkapcsolat, párkapcsolati problémák, párkeresés, pártalálás, randizás

Amikor a szerelem átveszi az irányítást a realitás érzék felett, a kapcsolatra vágyók hajlamosak lesznek attól az érzéstől függeni, amit az új partner vált ki belőlük. A túlzásba esés egyik leglátványosabb mutatója, mikor valaki azt hiszi pár találkozó után, hogy megtalálta az igazit, és szinte görcsösen kezd ragaszkodni az új partnerhez. Az ilyen túlkapásokkal azonban inkább negatív irányba fog haladni a kapcsolat. Ha szeretnéd, hogy a kiszemelted ne veszítse el az érdeklődést irántad, erre az 5 dologra figyelj!

5 jel, hogy görcsösen akarsz tetszeni valakinek

Ő a legfontosabb

A másik túlzott idealizálása nagyon kártékony lehet nem csak a kapcsolatodra, de a saját személyiségedre is. Ha a másik mindennél fontosabb lesz, és csak az ő érdeke és akarata számít, akkor te gyakorlatilag teljesen eltűnsz a kapcsolatból. Őrizd meg az önállóságod, és tartsd szem előtt a saját igényeid és érdeklődési köreidet is.

Mindig elérhető vagy

Egyből válaszolsz az üzeneteire? Mindig az ő időrendjéhez igazodsz? Hiába teszi lehetővé a mobilinternet, vagy a lassan bárhol elérhető wifi hálózat, hogy 0-24-ig elérhető legyél, ez nem egészséges a kapcsolatra nézve. Mindenki dolgozik, vannak saját szükségletei, amikre oda kell figyelni, és nem szabad ezeket teljesen feladni a másik miatt.

Mindenben egyetértesz vele

Ez a hiba hasonlít a túlzott idealizáláshoz. Lehet az bármilyen vélemény, akár politikai téma, vagy egy közösen megnézett film, de ha a saját meggyőződésed ellenére csak bólogatsz, és a másik véleményét helyezed előtérbe, akkor nem lesz őszinte a kapcsolat. Ne nevess a viccein, ha nem viccesek!

Kiszolgálod

Persze szeretetből sok mindent meg lehet tenni a másikért önzetlenül, de itt is be kell tartani az egészséges határokat. Ha nem foglalkozol a negatív tulajdonságaival, és hagyod hogy kihasználjon, akkor így megint nem lesz egyenrangú a kapcsolat, és az önértékelésedet is jelentősen csökkenti.

Önmagad hibáztatod

Bizonyára mind követünk el hibákat, de ezeket be kell látni, és meg kell próbálni rendezni. Az viszont már nem elfogadható, ha bocsánatot kérsz akkor is, ha nem te voltál a hibás. Ha a másik hibáit is felvállalod, csak rontasz a helyzeten, és garantáltan keresztülgyalogolnak majd rajtad. Ne vedd magadra a másik hibáit, állj ki magadért!