Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 jel, hogy a barátzónában maradtál | VagyokNeked Blog

5 jel, hogy a barátzónában maradtál

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-02-07 12:42:31, Rovat: Társkeresés Címkék: barátzóna, ismerkedés, párkapcsolat, szerelem, társkeresés

A legjobb kapcsolatok alapja nem csak a kölcsönös vonzalom és a közös értékek, de egyfajta barátság is, ahol a két fél megosztja egymással a problémáit, és támogatják egymást. Sok barátságból kifejlődhet szerelmi kapcsolat, viszont előfordul, hogy csak az egyik fél szeretne többet, míg a másik ezt fenntartásokkal kezeli. Most tisztába tesszük mi az az 5 jel, ami alapján biztos lehetsz benne, hogy a barátzónába kerültél.

5 jel, hogy a barátzónában maradtál

1. Fizikai kontaktus hiánya

Jókat beszélgettek, és nevettek együtt, amitől úgy tűnik kialakult egy bensőséges hangulat. Ha emellett a fizikai kontaktus hiányzik, az elég árulkodó jelnek tekinthető. Ha nem viszonozza a pillantásod és inkább kerüli az érintést, vagy kellemetlen szituáció alakul ki, ha pár másodpercnél tovább érinted meg a karját, vagy a hátát, mind egyértelmű jelek, hogy a vonzalom nem kölcsönös.

2. Túl sok infó

A beszélgetések a kapcsolataink egyik legfontosabb mozgatórugója. Minél több személyes információt osztunk meg valakivel, annál közvetlenebb és barátibb kapcsolat alakul ki. Intő jele lehet a barátzónának, ha a kiszemelt előszeretettel mesél más randikról, vagy túl sok olyan részletet oszt meg, amit valószínűleg nem mondana el, ha imponálni szeretne a másiknak.

3. Korábbi élmények

Egy párkapcsolatban előbb vagy utóbb szót kell ejteni a korábbi élményekről, pláne ha rossz tapasztalatok voltak, hiszen ezek befolyásolhatják a jelenlegi szerelmi életet is. Azonban, ha a másik nem vonakodik mesélni a korábbi kapcsolatokról, sőt példálózik vele, inkább azt a benyomást kelti, hogy a másikat úgysem hozza kínos helyzetbe vele, mert érzelmileg nem érintett az ex témában.

4. Jelek kerülése

A nőknek kifinomultabb a kommunikációjuk, és magasabb empatikus képességük miatt hamarabb rájönnek mi a másik szándéka, vagy mi zajlik éppen benne. A férfiak néha tényleg nem veszik észre a nők által küldött visszafogottabb jeleket, míg a nők hamarabb rájönnek, ha tetszenek egy férfinak. A barátzóna tekintetében a különbség csak annyi, hogy a nők tudatosan kerülik a jelek értelmezését, a férfiak pedig semlegesebben viszonyulnak a számukra érdektelen nőkhöz.

5. Nincs következő lépés

A barátzóna elég ingoványos terület, és sokszor a félénkség valamint az érzelmi bizonytalanság miatt alakul ki. Van rá persze mód, hogy a barátzónából párkapcsolattá fejlődjön a dolog, ha az igazi érzelmek előkerülnek, és a félreértések helyett mindkét fél ad egy esélyt a romantikának! De ha az összhang és a látszólagos vonzalom ellenére elmarad, vagy a másik egyértelműen kerüli a következő lépést, sajnos jegelhető a szerelmi szál!