Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

5 befolyásoló tényező párválasztás során | VagyokNeked Blog

5 befolyásoló tényező párválasztás során

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2017-10-24 14:57:02, Rovat: Társkeresés Címkék: értékek, párkapcsolat, párválasztás, randizás, szerelem, tetszés

Hosszú folyamat, mire kialakul bennünk egy kép a leendő párunkról. Az elképzelések keverednek a testünk kémiai reakcióival, és sokszor magunk sem értjük mi alapján tetszik meg nekünk egy ember. Lehet, hogy az évek múlásával egyre kevésbé fog tetszeni, aki pár évvel ezelőtt bejött nekünk. Változik a testünk, változik a tömegek által szexinek tartott férfi és női ideál. Számít a tudás, a karizma, a kisugárzás, a fellépés, a kor, a kinézet, a viselkedés, és még lehetne sorolni. Kinek több, kinek kevesebb kell egyikből - másikból, de most összegyűjtöttük az 5 legfontosabb dolgot, ami alapján meghozzuk a döntést: tetszik nekem.

5 befolyásoló tényező párválasztás során

  1. Intelligencia

Szállóigévé vált az utóbbi évtizedben, hogy „az okos az új szexi”.  A kicsit butácska, de roppantul szexi kinézetű férfiak és nők mellett erős felszálló ágon van az okos, de nem annyira agyon szolizott és tupírozott emberek vonzósági indexe. Rengeteg szép és okos párkereső van, aki nem a külsőségeire akarja felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy mennyire vág az esze. Fontos a tájékozottság, hogy értse a viccet, és nem is feltétlen az IQ teszt kitöltésével kell ezt bizonyítani, hanem hogy kellő intelligenciával áll-e hozzá az élet helyzeteihez.

  1. Külső jegyek

Persze az IQ szint nincs kiírva mindenki homlokára, de szerencsére pár mondatból már ki lehet következtetni, tetszik-e, amit a másik mond. Viszont a külső kinézet az, ami elsődlegesen meghatározza a tetszési indexünket, és ehhez egy szót sem kell szólnia a másiknak. Ezt nem csak az aktuális szépségideál határozza meg, hanem az illető mimikája, gesztusai, mozgása, hangja.

  1. Elképzelések

Fontos tényező a bennünk rejlő kép az ideális partnerről. Hozhatjuk ezt a múltunkból, az első szerelem érzése is befolyásolhat, és lehet mindenki megtetszik, aki ezt az első érzést juttatja eszünkbe. Vagy lehet ez egy összeforrt képzelet arról, milyen csinosnak, sármosnak, vagy elbűvölőnek kell lennie majd annak az embernek, ha találkozunk vele. Sajnos ez csalóka is lehet, ezért figyeljünk arra, hogy ne akasszuk fel ezt a belső képet leendő partnerünkre, hanem ismerjük meg, és az ő személyiségébe szeressünk bele.

  1. Kémia

A sokat emlegetett kémia, amire sokan biztos nagy kín-keservvel ültek be középiskolában, míg mások élvezettel tanulmányozták a kovalens kötéseket. Mára már számos tudomány bizonyította, hogy bizony a feromon nevű hormon az, ami nagyban befolyásolja párválasztásunkat. Ha sikerül a randiig eljutni valakivel, vagy személyesen ismerkedünk, a látásunk után a szaglásunk a másik, ami befolyásolja a döntésünk. És hiába lengi körül parfümfelhő a másikat, az agyunkat nem tudja megtéveszteni, és a test által kibocsátott illatanyag alapján választja ki a nekünk tetszőt.

  1. Közös jövő

Az utolsó pont egy kicsit kakukktojás, hiszen még csak ott tartunk, hogy megtetszik nekünk valaki, és ebben befolyásol minket pár dolog. Ugyanakkor - főleg a nőknél, akik hajlamosak pár randi után megkongatni a nászharangot - fontos tényező a jövő. Vajon hosszú távon is jó lesz a kapcsolat? Vajon tudja-e nyújtani azokat a tudásbeli, lelki és anyagi értékeket, melyek alapján felépíthető lesz egy közös jövő? Hiszen mindenki szeretne egyenértékű partnerként beszállni a kapcsolatba, és mindkét félnek hoznia kell valamit, és teljessé kell tennie a kapcsolatot. Ezért befolyásolja lényegesen a tetszésünket, hogy csak egy pár randi erejéig leszünk együtt, vagy akár egy hosszabb kapcsolatot is el tudunk-e képzelni az illetővel.