Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

10 viselkedésmód, amiért még szingli vagy | VagyokNeked Blog

10 viselkedésmód, amiért még szingli vagy

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2020-10-09 11:44:56, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, párkapcsolat, párkeresés, pártalálás, pszichológia, vagyokneked, viselkedés

Mikor keressük az igazit, gyakran nem is vesszük észre, hogy a gondolkodásunk mennyire befolyásolja a pártalálás sikerességét. A korábbi tapasztalatok, régi berögződések, sőt néha a saját magunknak adott ultimátumok is nehezítik az önelfogadást és ezen keresztül a társkeresést is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 viselkedési szokást, ami különösen veszélybe sodorhatja a boldogságod.

10 viselkedésmód, amiért még szingli vagy

1. Túl cinikus vagy

Talán már túl sokszor sérültél a korábbi kapcsolataid során, emiatt egy idő után hajlamos leszel szkeptikusan és gúnyosan hozzáállni az ismerkedéshez. Ezekkel gyakorlatilag saját magad bástyázod körül és elzárod magad az új lehetőségektől.

2. Irreálisan magas elvárásaid vannak

Manapság a pártalálást vastagon befolyásolja a közösségi médiában látott rengeteg kép, amit a párok osztanak meg magukról. Mikor meglátsz egy ilyen fotót mindig jusson eszedbe, hogy sokszor nem ilyen idillikus a helyzet, és nem is várhatod el a leendő kapcsolatodtól a tündérmesét. Maradj a realitás talaján és azt az embert keresd, aki hozzád illik, nem pedig az üzenőfaladhoz.

3. Mindenbe belekötsz

Jó dolog, hogy tudod ki vagy és mit akarsz egy kapcsolattól, de ez ne menjen a rovására a boldogságnak. Ha legkisebb tökéletlenségeken is annyira felháborodsz, hogy a szakításig viszed a helyzetet, akkor sosem fogsz fejlődni, és a partnered sem tud veled együtt fejlődni.

4. Feldolgozatlan múltbeli kapcsolatok

A szakítás épp úgy hat az emberre, mint egy haláleset miatti gyász. Egy ember, aki addig közel állt hozzánk, hirtelen kilép, eltűnik, otthagy. Ezt a traumát épp úgy fel kell dolgozni, és ha valamiért mégis tovább cipeled, akkor sosem tudsz igazán, teljes szívvel benne lenni a következő kapcsolatodban.

5. Önértékelési problémák

Az önbizalomhiány miatt sokféle probléma állhat, lehet családilag hozod, valamiért mindig a te érzéseid és a személyiséged került háttérben a családi, baráti és párkapcsolataid során. Ez az idő során annyira eggyé válhat a személyiségeddel, hogy mindenben kishetű leszel, ami a partnerednek is megterhelő lesz.

6. Félsz a boldogságtól

Persze nem szó szerint, vagy tudatosan kerülöd és rettegsz a kapcsolatoktól, de ha az eddigi kapcsolataid során nem sikerült egészséges hosszú távú kötődést kialakítani a partnerekkel, akkor valószínűleg valamiért tudat alatt szabotálni akarod a kapcsolatot, hogy ne kelljen kötődni és újra megélni az elutasítást.

7. Túl féltékeny vagy

Nem szereted, ha a partnered túl közel áll rajtad kívül másokhoz is, vagy nélküled is elmegy szórakozni, találkozni ismerősökkel, barátokkal? Az állandó ellenőrizgetés nem egészséges, és inkább eltávolítja tőled a másikat, mintsem közelebb hozná.

8. Félted a függetlenséged

A „két fél egy egész” elmélet napjainkra teljesen megbukni látszik, hiszen a kapcsolathoz két egész ember kell. Van, akinél ez szabályosan félelmet alakít ki, hogy elveszti a saját személyiségét, ha belekerül egy kapcsolatba. Egy egészséges kapcsolatban nem kell feláldoznod önmagad, és a dolgokat, amik meghatároznak téged.

9. Olyanra vágysz, aki nem való hozzád

A tiltott gyümölcs iránt érzett vonzalom napjainkra éppúgy érezhető a kapcsolataink során. Gyakran tetszik meg olyan, aki már foglalt, vagy egyértelműen nem hozzád való, nem viszonozza az érzelmeid, de valamiért nem tudsz mégsem lemondani róla? Próbál meg objektívan nézni a helyzetet és mérd fel nagyobb rálátással a lehetőségeket.

10. Nem tanulsz a hibáidból

Mind követünk el hibákat, néha ugyanazokat akár többször is. A probléma akkor kezdődik, mikor nem ismered fel, hogy te miben voltál hibás a korábbiakban, mi volt az, ami a boldogtalanságodhoz vezetett. Nem lehet mindig csak a másikat okolni, vagy az egész nemet (nőt vagy férfi) hibáztatni és általánosítani. Ismerd fel mi az, ami ismétlődik az életedben, és kezd a változást belülről.