Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

10 ok, amiért a társkereső profilod elijeszti a szimpatikus embereket | VagyokNeked Blog

10 ok, amiért a társkereső profilod elijeszti a szimpatikus embereket

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-07-24 16:44:17, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, online társkeresés, párkeresés, társkeresés, társkereső profil

Egy társkereső profil kitöltése első ránézésre roppant egyszerű dolognak tűnik. Írunk pár sort magunkról, feltöltünk egy-két képet, és már várjuk is a jobbnál jobb jelentkezőket. Sajnos sokaknál elmarad a várt hatás, és inkább kiábrándulnak az egész online társkeresésből, pedig pár lényegi változtatás is elég a sikerhez. Olvasd el tíz tippünket, hogy a te profilod is bevonzza az igényes társkeresőket!

10 ok, amiért a társkereső profilod elijeszti a szimpatikus embereket

1. Túl sok az igényed

A legtöbben kellemes és könnyen megszólítható partnert keresnek. Ha a profilod tele van követeléssel, az inkább elijeszti a kedves és igényes társkeresőket. Persze természetes, hogy vannak igényeid, de jobb, ha kerülöd az olyan támadónak ható kifejezéseket, mint a „muszáj” és a „kell”. Például így is fogalmazhatsz: ”Ha szereted a kutyákat, az nálam mindig plusz pontot ér.”

2. Közhelyeket halmozol

Majdnem mindenki szeret utazni és találkozni a barátaival, vagy a családjával. Felkeltené a figyelmed valaki, aki az említett mondatokat írja a profiljába? Na ugye! Érdemes a bemutatkozás kitöltése előtt átgondolni, hogy mi tesz téged különlegessé. Próbálj meg érdekes kérdéseket megválaszolni. Például: Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? Mi a kedvenc könyved, zenéd? Hidd el, nem csak hogy ki fogsz tűnni az átlagból, de még könnyebb is lesz a másiknak elkezdeni veled a társalgást.

3. Kérkedsz a függetlenségeddel

Jó dolog az önállóság, de ha túlságosan hangoztatod, hogy mennyire független lelkületű vagy, könnyen áteshet a szándékod a ló túl oldalára. A férfi és a nő is szereti azt érezni, hogy szükség van rá. Elvégre te sem akarsz egyedül maradni, hiszen ezért regisztráltál a társkeresőre. Érthető, hogy nem akarsz tapadósnak tűnni, de az egészséges önbizalmat máshogy is kimutathatod.

4. A szülői éned kerül előtérbe

A világ legcsodálatosabb dolga szülőnek lenni. Természetesen jó, ha a bővebb profilodban megemlíted, hogy édesanya/édesapa vagy, de ne ez legyen az elsődleges tulajdonságod, amit a bemutatkozódba írsz. Egy gyermektelen párkeresőnek inkább riasztó leszel, mint vonzó, ha azt az érzést kelted, hogy nem tudsz majd elég időt szánni a párkapcsolatra a gyerek miatt.

5. Pocskondiázod az exeket

A rosszul sikerült párkapcsolatokat sokszor nehéz magunk mögött hagyni. Ezek alapján szokás figyelni a jeleket, és a jövőbeni partnerrel kapcsolatban felállítani bizonyos elvárásokat. Ugyanakkor sosem szabad dühből belekezdeni a társkeresésbe, és nyíltan kifejezni a csalódottságot a másik nemmel kapcsolatban. Valószínűleg te is magadra vennéd, és visszavonulót fújnál, ha valaki a te nemedet szidja egy korábbi csalódás miatt.

6. A munka a mindened

Ha két ember megismerkedik, a foglalkozásuk az egyik első dolog, amit meg akarnak tudni egymásról. A szakmája alapvetően meghatározhatja, hogy mit gondolsz egy emberről. Óriási hiba viszont, ha ezt állítod be elsődleges szempontnak, és magaddal kapcsolatban is csak erről tudsz beszélni. A társkeresés nem egyenlő az álláskereséssel. Fogalmazz olyan dolgokat, amiket a szabadidődben szívesen csinálsz, és ami egyúttal megmutatja a személyiséged is.

7. Lohasztó érdeklődési körök

Jelen esetben tipikusan olyan hobbikról van szó, amik az ellentétes nemnek kevésbé fogják izgatni a fantáziáját. A férfiakat kevésbé vonzza a nők által preferált színház, múzeum, ballett, míg a nőket a férfiak által előnybe helyezett motorbütykölés, képregénygyűjtés vagy például az online játékok kedvetlenítik el. Nem kell hazudni vagy felhagyni kedvenc hobbijainkkal, csupán érdemes olyan érdeklődési körbe tartozó dolgokat is beleírni a bemutatkozóba, ami a másik nem számára kapaszkodót ad az ismerkedéshez. Ha eljut odáig a kapcsolat, az egyéni igények megtalálják a közös nevezőt.

8. Túl hosszú a bemutatkozásod

Talán a fentebbiek alapján azt gondolod, hogy jó minél több mindent megosztani magadról teljes részletességgel, így biztos felkelted majd a figyelmet. Sokan beleesnek a hibába, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, és a bemutatkozásukból nehezen lehet kihámozni a lényeget. Te legyél más, és emeld ki a legfontosabb dolgokat magadról, legfeljebb 250 szóban.

9. Listázod a tulajdonságaid

Még mindig nem állásinterjún vagy. Nem kell három negatív és három pozitív dolgot felsorolnod magadról. Sőt, inkább kerüld el az olyan melléknevek felsorolását, mint „kedves, törődő, barátságos”. Alapvetően mindenkire igaz lehet ez a három szó, amíg valamilyen okból ki nem billennek az egyensúlyból. Ha nem jut eszedbe megfelelő szó, kérdezz meg pár barátot milyen jelzővel írnának le téged. Biztos lesz benne olyan, ami nem jutott eddig az eszedbe, és bele tudod írni a bemutatkozásodba.

10. Idézettel és általánosítással próbálkozol

Sajnos még mindig rengetegen fordulnak klasszikus költőkhöz, vagy az újságok társkereső rovatát idéző bemutatkozásokkal próbálkoznak. Szép dolog az irodalom, de nem helyettesíti a rendes bemutatkozást. Ugyanúgy érdemes elkerülni a „keresem a párom” vagy a „keresem az igazi” kifejezéseket. Egy társkeresőn mindenki a párját keresi, és ha a másiknak az az első benyomása rólad, hogy nincs önálló gondolatod, nagyon hamar át fog lapozni a profilodon.