Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

10 magyarázat, miért nehéz párt találni | VagyokNeked Blog

10 magyarázat, miért nehéz párt találni

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2018-06-05 16:33:48, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, nehézségek, önismeret, párkeresés, pártalálás, párválasztás

Akár a régóta tartó magánytól szenved valaki, akár a sokadik elbaltázott kapcsolaton van túl, ugyanúgy érvényes a felvetés, hogy vajon miért marad benne valaki ugyanabban az ördögi körben, és miért nem találja meg a boldogságot egy hozzá illő társsal? Most összegyűjtöttük a sikertelen párkeresés tíz legjellemzőbb okát.

10 magyarázat, miért nehéz párt találni

1. Visszaránt a múlt

Egy-egy múltbeli kapcsolat évekre alááshatja a jövőbeni boldogságot. Ennek két oka is lehet: vagy mert annyira jó volt, vagy mert annyira fájdalmas volt. A múlton rágódás vagy álmodozás helyett a jelenre kell koncentrálni, és a valóságban megélni a párkapcsolatot, és merni megnyílni.

2. Nincs változás

Mindig ugyanazok a körök, ugyanazok a helyzetek jönnek elő? Nem tudni kié ez az bölcsesség, de a lényege, hogy esztelenség mindig ugyanúgy tenni a dolgokat, és közben más végeredményt várni. Ha eddig egy féle módon álltál a párkapcsolatokhoz, itt az ideje valamit változtatni a stratégiádon.

3. Magas elvárások

Az évek során a sokféle tapasztalás, valamint a valóságot eltúlzó romantikus filmek és könyvek hatásra szűkülhet lehetséges partnerek köre. Mindig lesznek ideálok, és elképzelések, ám ezek a valósággal nagyon szűk metszetben találkoznak. Tegyél róla, hogy a te kapcsolatod valós érzelmeken, és elvárásokon alapuljon.

4. Tisztázatlan érzelmek

Sokan belemennek olyan kapcsolatokba, ahol már eleve tudják, hogy több dolog is a kapcsolat ellen szól, mégis a magány vagy egyéb okok miatt nem törődnek ezekkel. Mások érzelmeivel nem jó visszaélni, ugyanakkor saját magunkat is frusztrálttá tesszük a csalódásokkal. Inkább tisztázzuk az elején az érzéseket, és ne menjünk bele „jobb híján” egy kapcsolatba.

5. Önismeret-önelfogadás hiánya

A megfelelő önismeret szintén fontos dolog, amit nem árt a párkeresés előtt rendbe tenni. Hogyan is várható el valakitől, hogy szeressen minket, ha magunkat se tudjuk elfogadni? Amíg nem jövünk tisztába vele, hogy milyenek vagyunk, és milyen szeretetre van szükségünk, szintén nem érdemes vaktában, pusztán romantikus elképzelések mentén párt keresni.

6. Általánosítás

Mivel szeretnénk már előre felkészülni a kellemetlen helyzetekre, sokszor beleesünk az általánosítás hibájába. Keresni a kapaszkodót egy teljesen érthető dolog, de csak azért, mert egy jó barátunk a saját kapcsolatával vagy csalódásával példálózik, nem jelenti azt, hogy velünk is hasonlóan fog történni.

7. Begubózás

A magányosság könnyen befordulóvá teszi az embert, pláne ha egyedül él, és a barátok már mind megállapodtak. A kívülállóság érzését érdemes még csírájában elfojtani, mert igenis rengeteg hasonlóan magányos ember van. Nem szabad bezárkózni, és csak arra várni, hogy majd bekopogtat a megfelelő társ. Tenni kell érte!

8. Újrakezdés túl hamar

A másik gyakori hiba, hogy sokan egy párkapcsolati sebesülés után túl hamar próbálnak felállni a padlóról, és máris belevetik magukat a randikba, hogy eltereljék a figyelmüket a fájdalomról. Sajnos ez nem megoldás, és a fájdalom ott marad, amíg nem kapja meg a szükséges feldolgozási időt, hogy aztán igen hamar újra a kiindulópontnál találhatjuk magunkat.

9. Nem valós kép mutatása

Ez kapcsolódik az önismereti ponthoz, de annál kicsit messzebbre és hasonlóan tévútra viszi a társkeresőt. Ez már az a szint, amikor tudjuk, hogy kik vagyunk, ám mégsem akarjuk ezt vállalni. Pusztán a párkapcsolat lehetősége miatt egy teljesen más képet kezdünk el mutatni és formálódunk a partnerhez. Hosszú távon ez is csak még több csalódáshoz vezet.

10. Leszűkített ismerkedési lehetősége

A közös érdeklődés az, ami a legtöbb alapot szolgáltathatja egy tartós kapcsolathoz. Ma már rengeteg lehetőség van ismerkedni offline és online is. Offline különböző egyesületek és tanfolyamok nyújtanak lehetőséget az ismerkedéshez. Online pedig szinte végtelenek a lehetőségek, akár a társkereső profil részletes kitöltése is lényegesen megkönnyítheti a pártalálást.