Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

10 kerülendő személyiségjegy | VagyokNeked Blog

10 kerülendő személyiségjegy

Írta: VagyokNeked Blog, Dátum: 2019-04-23 15:28:28, Rovat: Társkeresés Címkék: ismerkedés, párkapcsolat, rossz párkapcsolat, személyiség, személyiségtípus

Személyiségünk folyamatosan alakul, fejlődik az évek során szerzett negatív és pozitív tapasztalatoknak köszönhetően, már egészen a gyermekkortól kezdődően. Sokan tisztában vannak vele, hogy milyen tulajdonságaikra nem a legbüszkébbek, de mindemellett ezeket egyensúlyozni tudják az alapvetően pozitív jellemvonásaikkal. A baj akkor van, amikor a negatív személyiségjegyek felülírják azt a csekély jó tulajdonságot is, ami alapján vonzónak tűnhet valaki. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mi az a 10 személyiségjegy, amit jobb elkerülni, nem csak a párkapcsolatokban.

10 kerülendő személyiségjegy

1. Kontrolláló

Sosem fogja elfogadni társa valódi énjét, aki folyton úgy érzi magát mellette, mintha semmi sem lenne jó, amit csinál. Egyfolytában be akarja majd osztani a másik idejét, és könnyen elidegenítheti párját a családjától, barátaitól.

2. Ingerlékeny

Már egy apróság is kihozza a sodrából, és képtelen uralkodni az érzelmei felett. Legtöbbször még csak bocsánatot sem kér miatta, és párja lesz a hibás, amiért kihozta a legrosszabbat belőle. Jobb elkerülni ezt a típust, hiszen a közös problémákat se lehet vele megoldani hosszú távon.

3. Korlátolt

Fő ismertető jele, hogy képtelen alkalmazkodni. Nem csak a világnézete korlátolt, de nem tud rugalmasan hozzá állni az élethez, vagy a társa életéhez. Sőt még szóvá is fogja tenni, hogy mennyire nehezére esik teljesíteni partnere kívánságait.

4. Provokátor

Az ugratásokat nem szabad összekeverni a rosszindulatú provokálással. Az ilyen típus imád vitát gerjeszteni, beszólogatni, néha még annak ellenére is, hogy a társának egyértelműen nem tetszik a helyzet. A megnyilvánulásai által kiváltott erős reakciók éltetik, de ez inkább egy gyermeteg és manipuláló személyt takar.

5. Meggondolatlan

Nem csak lelombozó, de veszélyes is lehet, ha valaki céltalanul és meggondolatlanul éli mindennapjait. A lustasága és a nemtörődömsége miatt főleg csak a magával foglalkozik, és nem érdekli a partnere igénye. Tőle nem várható megbecsülés és törődés sem.

6. Gyanakvó

A féltékenységet mindig meg kell tartani egy egészséges szinten. Ha valaki túlzottan féltékeny, általában a saját belső bizonytalanságával küzd. Egy gyanakvó ember mindig rövid pórázon tartja párját, a tolakodása pedig egyenesen idegesítő lesz egy idő után.

7. Gerinctelen

Ez a típus sosem vállalja a felelősséget a tetteiért, és mindig partnerét hibáztatja saját ballépései miatt. Nem csak, hogy társára keni a saját gyarlóságát, de még bocsánatot sem tud kérni, ha megbánt valakit.

8. Gáncsoskodó

Hívhatjuk ezt a személyiségjegyet számon kérőnek is, hiszen minden egyes jótettét felemlegeti majd. Kedvenc szavajárása a „bezzeg én”. Imádja felemlegetni miket vett a párjának, és milyen áldozatokat hozott érte. Valószínűleg tele van kisebbségi érzéssel, és ezt próbálja meg kivetíteni partnerére is.

9. Érzéketlen

Egy valódi társ figyelembe veszi párja érzéseit, és nem hiányzik belőle az empátia. Az érzéketlen partnert hidegen hagyják a társa problémái, és csak a saját érzései fognak számítani. Egyszerűen képtelen beleélni magát mások problémájába, ezért egy ilyen emberrel se az örömön, se a fájdalmon nem lehet osztozni.

10. Kiszámíthatatlan

Eleinte a kiszámíthatatlanság akár vonzó is lehet, de a csapongás nem összekeverendő a spontaneitással. Lehet, hogy vannak pillanatok, amikor úgy tűnik törődik a párjával, de ezek csak villanásnyi idők. Az ilyen típus hajlamos a ghostingra, amit jobb még idejében elkerülni.